news 24/7

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Μετανάστες - Φωτό αρχείου

Hotspot εκτός ΕΕ για τις αιτήσεις ασύλου εξετάζει η Κομισιόν

Δημιουργία κέντρων εκτός Ευρώπης όπου θα εξετάζονται οι αιτήσεις ασύλου των μεταναστών και των προσφύγων προτού καν φθάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος προτείνουν οι "28", σύμφωνα με προσχέδιο συμφωνίας.

Υποστηρικτής του AfD κρατά τη γερμανική σημαία

Γερμανία: Μειώθηκαν κατά 70% οι αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου το 2017

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο, το 2017 ήταν η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που καταγράφηκε μείωση των αιτήσεων ασύλου, μετά το ιστορικό υψηλό (1,4 εκατ.) που είχε καταγραφεί το 2015. Η τάση θα συνεχιστεί το 2018, εκτιμά η υπηρεσία.

Περιπολικό στην Εγνατία Οδό

Εγνατία Οδός: Συνελήφθη 21χρονος που μετέφερε παράνομα μετανάστες

Ο 21χρονος οδηγός φορτηγού δεν σταμάτησε σε αστυνομικό έλεγχο,ανέπτυξε ταχύτητα και συγκρούστηκε με διερχόμενο Ι.Χ., χωρίς να προκύψει τραυματισμός. Αποπειράθηκε να διαφύγει πεζός αλλά καταδιώχθηκε και συνελήφθη.

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών σε επιχείρηση εξάρθρωσης κυκλώματος διακίνησης μεταναστών (Φωτό αρχείου)

Σύροι διακινητές αναζητούνταν στην Ουγγαρία, συνελήφθησαν στα Πατήσια

Οι δύο Σύροι που αναζητούνταν για διακίνηση μεταναστών από την Ουγγαρία σε άλλες χώρες ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα, απ’ όπου συνέχισαν την διακίνηση αυτή την φορά μέσω της χώρας μας.

Ελπίζω η Ισπανία να δεχθεί άλλους 66.000 μετανάστες και το ίδιο να κάνουν και άλλες χώρες, δήλωσε ο Σαλβίνι

Σαλβίνι: Η Ισπανία να δεχθεί άλλους 66.000 μετανάστες και το ίδιο να κάνουν και άλλες χώρες

"Στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα είμαστε πρωταγωνιστές σε ό,τι αφορά τις επιλογές για το μέλλον, υπερασπιζόμενοι το εθνικό μας συμφέρον", δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών

Κρίνεται η τύχη του κυβερνητικού συνασπισμού

Γερμανία: Συνεδριάζει το CSU για το μεταναστευτικό - Κρίνεται η τύχη του κυβερνητικού συνασπισμού

Την Δευτέρα αποφασίζουν οι Χριστιανοκοινωνιστές αν θα δώσουν προθεσμία δύο εβδομάδων στην καγκελάριο Μέρκελ προκειμένου να αλλάξει ο κανονισμός ασύλου.

Η ανάγκη ενίσχυσης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ κοινή θέση Μέρκελ - Κουρτς

Η ανάγκη ενίσχυσης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ κοινή θέση Μέρκελ - Κουρτς

Υπέρ της ευρωπαϊκής απάντησης στο θέμα της μετανάστευσης τάχθηκε για μία ακόμα φορά η Γερμανίδα καγκελάριος. Την ενίσχυση της FRONTEX προτίθεται να προωθήσει η Αυστρία κατά της προεδρία της στο συμβούλιο της ΕΕ

Κυβερνητική κρίση προ των πυλών στη Γερμανία

Κυβερνητική κρίση προ των πυλών στη Γερμανία: Αναβλήθηκε παρουσίαση μέτρων για το μεταναστευτικό

Η παρουσίαση της μεταρρύθμισης του μεταναστευτικού, που θα περιλάμβανε αυστηρότερους κανόνες, αναβλήθηκε λόγω διαφωνιών στον κυβερνητικό συνασπισμό. Για "έντονο καβγά" της Μέρκελ με τον υπουργό Εσωτερικών κάνουν λόγο ΜΜΕ

Εγκλωβισμένοι στο πλοίο οι μετανάστες

Η Ισπανία θα δεχθεί το πλοίο με τους μετανάστες που αρνούνται Ιταλία και Μάλτα

Ο Πέδρο Σάντσεθ έδωσε λύση στο πρόβλημα με τους πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο πλοίο Aquarius, μετά τη διεθνή κατακραυγή για την άρνηση Ιταλίας και Μάλτας να το δεχθούν στα λιμάνια τους.

Ματτέο Σαλβίνι

Σαλβίνι: Από σήμερα και η Ιταλία αρχίζει να λέει όχι στο εμπόριο ανθρώπων

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας δικαιολογήθηκε για την απόφασή του να αρνηθεί την είσοδο σε ιταλικό λιμάνι σε πλοίο με 600 και πλέον πρόσφυγες και μετανάστες

Γερμανία: 20χρονος Ιρακινός βίασε και δολοφόνησε τη 14χρονη Σουζάνα Φέλντμαν

Γερμανία: 20χρονος Ιρακινός βίασε και δολοφόνησε τη 14χρονη Σουζάνα Φέλντμαν

Η φρικτή υπόθεση πυροδότησε μία ευρεία συζήτηση για τους μετανάστες στην Γερμανία. Το πτώμα της έφηβης εντοπίστηκε σε δασική περιοχή στο Βισμπάντεν, κοντά σε κέντρο προσφύγων όπου ο δράστης είχε φιλοξενηθεί.

Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.

Λιβαδειά: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομων νομιμοποιήσεων αλλοδαπών

Τα μέλη του κυκλώματος προσέγγιζαν γυναίκες Ρομά, ακόμη και πριν γεννήσουν το μωρό τους και ακολούθως τις έπειθαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, να δηλώσουν ψευδώς ότι απέκτησαν τέκνα με αλλοδαπούς, διαφόρων υπηκοοτήτων για την παράνομη νομιμοποίησή τους στη χώρα-Δρούσαν από το 2014.

Η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δεν επετεύχθη συμφωνία για την μεταρρύθμιση των κανόνων του Δουβλίνου

Η Ελλάδα παραμένει πιστή στα αιτήματα που σχετίζονται με τη μεταρρύθμιση του Δουβλίνου, το οποία περιέχονται στο έγγραφο που εκπονήθηκε τον Απρίλιο και στόχευαν στην υποχρεωτική και αυτόματη μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο και στη σταθερή ευθύνη για την εισδοχή των μεταναστών στην επικράτεια της Ε.Ε που δεν θα υπερβαίνει τα δυο έτη.