1,5 δισ. ευρώ επενδύσεις την επόμενη 20ετία στο αεροδρόμιο της Αθήνας

1,5 δισ. ευρώ επενδύσεις την επόμενη 20ετία στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Στις εξελίξεις και στις επενδύσεις που αφορούν το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», αναφέρθηκε ο Δημήτρης Δημητρίου, πρόεδρος του ΔΑΑ, στο συνέδριο για τις Μεταφορές που πραγματοποιείται στην Αθήνα

Ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο αλλά και ρεαλιστικό νούμερο επενδύσεων, παρουσίασε σήμερα στο συνέδριο για τις Μεταφορές, ο Δημήτρης Δημητρίου, πρόεδρος του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι περίπου 1,5 δισ. ευρώ ιδιωτικές επενδύσεις αναμένεται να γίνουν στο αεροδρόμιο την επόμενη 20ετία, με πολύ σημαντικά οφέλη για το δημόσιο, την αγορά, το επιβατικό κοινό και με παράλληλη αύξηση των έμμεσων και άμεσων θέσεων εργασίας.

Όσον αφορά την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης, ο Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε ότι ήδη έχουν έρθει σε συμφωνία οι μέτοχοι, και εκτίμησε ότι πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, μολονότι υπάρχει διαφαίνεται ότι υπάρχει δυσαρέσκεια από Υπουργείο Οικονομικών από τους χειρισμούς του ΤΑΪΠΕΔ στο θέμα του τιμήματος για την επέκταση της σύμβασης.

«Στόχος είναι να ξεπεράσουμε την παρούσα χωρητικότητα των 26 εκατομμυρίων επιβατών, και να φθάσουμε σε περισσότερους από 30 εκατομμύρια. Επίσης, προβλέπεται αύξηση των εμπορικών χρήσεων (π.χ. νέα εστιατόρια), περισσότερες θέσεις στάθμευσης, καινοτόμες υπηρεσίες και τεχνολογίες, αίθουσες επιβατών, αλλά και συνολική αναβάθμιση των υποδομών του αεροδρομίου,» είπε ο πρόεδρος του ΔΑΑ, επισημαίνοντας ότι «σήμερα απασχολούνται 700 εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο, αλλά οι έμμεσες θέσεις εργασίας φθάνουν τις 13.000.»

Σύμφωνα με όσα παρουσίασε ο Δημήτρης Δημητρίου, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρατηρήθηκε αύξηση της τάξης του 60% στο διάστημα 2013-2016, ενώ το 79% της αγοράς προέρχεται από ξένους επισκέπτες. Ενδεικτικά ανέφερε τις απευθείας συνδέσεις με Νέα Υόρκη, Σιγκαπούρη, Πεκίνο, λέγοντας ότι «η Αθήνα καθίσταται ένα παγκόσμιο hub μετεπιβίβασης προς άλλους προορισμούς», με την επικείμενη κατασκευή του νέου Terminal, κόστους 20 εκατομμυρίων ευρώ, να συμβάλλει σε αυτό, εκτιμώντας ότι το 2018 θα σπάσει το ρεκόρ του 2017, όταν παρουσιάστηκε αύξηση 16% στην ταξιδιωτική κίνηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα