Ληξιπρόθεσμα του δημοσίου, συντάξεις και ιδιωτικοποιήσεις στην τηλεδιάσκεψη Αθήνας – θεσμών

Ληξιπρόθεσμα του δημοσίου, συντάξεις και ιδιωτικοποιήσεις στην τηλεδιάσκεψη Αθήνας – θεσμών
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος Eurokinissi

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου οικονομικών τόνισε ότι όλα τα θέματα έχουν πλέον κλείσει πλην ελαχίστων ήσσονος σημασίας θεμάτων τεχνικής φύσεως - Τα βλέμματα στρέφονται τώρα στο Eurogroup της Πέμπτης.

Έκλεισε σήμερα και σε ουσιαστικό επίπεδο η τέταρτη αξιολόγηση μετά από σύντομη τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς. Στην τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν εκτός του υπουργού οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης η υπουργός Εργασίας κ. Εφη Αχτσιόγλου και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης συζητήθηκαν τα θέματα που θα πρέπει να κλείσουν αλλά δεν περιελήφθησαν στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα σε ότι αφορά το ΥΠΟΙΚ εξετάστηκε η πορεία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου που θα πρέπει να μηδενιστούν ως το τέλος του προγράμματος.

Στο ασφαλιστικό εξετάστηκαν οι στόχοι που έχουν τεθεί για την απονομή των καθυστερούμενων συντάξεων, η πορεία ολοκλήρωσης του επανϋπολογισμού των παλιών συντάξεων ώστε να προκύψει στο σύνολο η προσωπικά διαφορά και η ενοποίηση των ταμείων στον ΕΦΚΑ. Στον τομέα της ενέργειας συζητήθηκαν η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων της ενέργειας και κυρίως το χρονοδιάγραμμα για την ΔΕΠΑ.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου οικονομικών τόνισε ότι όλα τα θέματα έχουν κλείσει πλην ελαχίστων ήσσονος σημασίας θεμάτων τεχνικής φύσεως. Η ίδια πηγή εκτίμησε ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα στην επικύρωση του κλεισίματος της 4ης αξιολόγησης από το Eurogroup όπου θα παρουσιαστεί μια πλήρης έκθεση συμμόρφωσης από την Κομισιόν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα