Προ των πυλών το 2ο GREEK TRAVEL SHOW στην Αθήνα και με τρεις ακόμα χώρες

Προ των πυλών το 2ο GREEK TRAVEL SHOW στην Αθήνα και με τρεις ακόμα χώρες
Προ των πυλών το 2ο GREEK TRAVEL SHOW στην Αθήνα και με τρεις ακόμα χώρες

Η σημαντικότερη διοργάνωση που αφορά τον εσωτερικό τουρισμό, θα πραγματοποιηθεί 4-6 Μαΐου στο “Helexpo Maroussi”

Με περισσότερες συμμετοχές, αυξημένο κύρος και τρεις ξένες χώρες να δίνουν το παρών, το φετινό GREEK TRAVEL SHOW, που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά, αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός για τον εσωτερικό τουρισμό, που τόσο έχει πληγεί στη δεκαετία της κρίσης.

Ωστόσο, μολονότι ο στόχος της έκθεσης είναι ο εσωτερικός τουρισμός, στην έκθεση θα συμμετάσχουν τρεις ακόμα χώρες, Σερβία, Κένυα και Φιλιππίνες, προσδίδοντας χαρακτήρ εξωστρέφειας, καταδεικνύοντας ότι οι Έλληνες ενδιαφέρονται για ξεχωριστούς προορισμούς στο εξωτερικό, ενώ και οι χώρες αυτές μπορούν να συνεισφέρουν στην αύξηση της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας.

Στη φετινή έκθεση θα συμμετάσχουν οι Περιφέρειες: Ηπείρου – τιμώμενη Περιφέρεια, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Θεσσαλία, Πελοποννήσου και Νοτίου Αιγαίου. Επίσης, θα λάβουν μέρος η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων και οι δήμοι Λέσβου και Σάμου από το Βόρειο Αιγαίο.

“Δεν υπάρχει ιδανικότερη ευκαιρία για να ενημερωθεί κανείς για τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, τις προσφορές, τις εκπτώσεις, αλλά και για να διαμορφώσει μια πλήρη εικόνα γύρω από τους προορισμούς ανά την Ελλάδα,” σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ Helexpo, Τάσος Τζήκας.

Εξάλλου, ξεχωρίζει και η συμμετοχή του δήμου Λαμιαίων, που θα είναι επίσης τιμώμενος. Μάλιστα ο δήμαρχος, Νικόλαος Σταυρογιάννης, αναφέρθηκε στις δράσεις του δήμου και στις δυνατότητες της περιοχής, επισημαίνοντας ότι είναι προορισμός τεσσάρων εποχών. Θα συμμετάσχουν επίσης, τουριστικά γραφεία, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και άλλοι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου.

Τους επισκέπτες της έκθεσης περιμένουν πολλές εκπλήξεις, διαγωνισμοί και κληρώσεις δώρων, ενώ θα γίνουν εκδηλώσεις πολιτιστικού και γαστρονομικού χαρακτήρα.

Εξάλλου, για πρώτη φορά δημιουργείται ειδικός χώρος για την προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού, σε συνεργασία με το Σήμα Πιστοποίησης “Bike Friendly Hotel”.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ, της ΠΟΞ και του ΗΑΤΤΑ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Ημέρες λειτουργίας 4-6 Μαΐου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα