Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν αποδοκιμάζω καθόλου την πολιτική Σαλβίνι

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν αποδοκιμάζω καθόλου την πολιτική Σαλβίνι
Ο Άδωνις Γεωργιάδης Eurokinissi

"Δεν μπορούμε να ανατρέψουμε τη συμφωνία αν περάσει από τη Βουλή" δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 - Παράλληλα, έκανε λόγο για κλειστά camp

“Η επόμενη κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να εμποδίσει τη συμφωνία για το σκοπιανό εφόσον έχει κυρωθεί από την ελληνική βουλή” δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ρ/σ 24/7 στους 88,6. στην εκπομπή Παιχνίδια εξουσίας των Β. Σκουρή και Α. Σπανού.

Και πρόσθεσε:

“Δεν έχει σημασία πόσες χώρες έχουν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ αν δεν την έχει αναγνωρίσει ο νόμιμος κάτοχος. Μέχρι τώρα δεν είχαν αποκτήσει αναγνώριση της μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας. Ο Τσίπρας, ο Κοτζιάς και ο Καμμένος αναγνώρισαν τα Σκόπια ως Μακεδονία. Δημιουργούνται νομικά τετελεσμένα. Δεν θα μπορούμε να ανατρέψουμε τη συμφωνία εφόσον έχει περάσει από την ελληνική βουλή. Θα ισχύει από άποψη διεθνούς δικαίου. Η επόμενη κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να το εμποδίσει. Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία και δεν θα την αναγνωρίσει. Μετά την υπογραφή η μπάλα είναι στην πλευρά των Σκοπίων. Δεν την ψηφίζουμε, δεν την κυρώνουμε. Τσίπρας και Καμμένος έχουν συμφωνήσει ότι ο Καμμένος θα ρίξει την κυβέρνηση για το μακεδονικό κοντά στις ευρωεκλογές. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην ισχύσει αυτή η συμφωνία”.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι η κα Γεννηματά, εκπροσωπώντας έναν χώρο στον οποίο δέσποσε ο Ανδρέας Παπανδρέου με σκληρές θέσεις στο σκοπιανό, τήρησε τη σωστή στάση.

Σε σχέση με τα επεισόδια σε βάρος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ , τόνισε: “Εσπειραν ανέμους και θερίζουν θύελλες. Εμείς δεν πιστεύουμε σε προπηλακισμούς. Δεν συμμετέχουν στελέχη της ΝΔ σε τέτοια συμβάντα και λένε ψέματα όσοι ισχυρίζονται κάτι τέτοιο”.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σχολίασε τη συνέντευξη που έδωσε στον ρ/σ 24/7 ο Γιάννης Μουζάλας εκφράζοντας θυμηδία για την άποψή του ότι το προσφυγικό δεν λύνεται αν δεν τελειώσουν οι πόλεμοι. Και υποστήριξε ότι λύση είναι “να τελειώνουν οι επιτροπές ασύλου το έργο τους πολύ γρήγορα, οι παράνομοι μετανάστες να απευλαύνονται, να έχουμε κλειστά κέντρα χωρίς ελπίδα ότι θα μπορέσουν να περάσουν στην ΕΕ. Η ουσία είναι να φυλάς τα σύνορά σου. Και η θάλασσα έχει σύνορα. Η πολιτική Σαλβίνι αρέσει στους Ιταλούς ψηφοφόρους. Και εγώ δεν την αποδοκιμάζω καθόλου. Αλλά κινδυνεύουμε να έχουμε ροή από την Τουρκία, από τη Γερμανία, την Ιταλία. Θέλω την πολιτική που ασκούσε ο Αντώνης Σαμαράς στο μεταναστευτικό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα