Εγκρίθηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο

Εγκρίθηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο
Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων β Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022" στις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, Κοινωνικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

«Ναι» από ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Συνεχίζεται η συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής. Παλινωδίες της Ένωσης Κεντρώων.

Με τη στήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας εγκρίθηκε επί της αρχής στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης.

Το πολυνομοσχέδιο εγκρίθηκε στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής με τις ψήφους των δύο κομμάτων της συμπολίτευσης. Αντίθετα καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας προκλήθηκε, πάντως, σύγχυση με τη στάση της Ένωσης Κεντρώων. Συγκεκριμένα ο βουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Καβαδέλλας, ανέφερε στην ψηφοφορία ότι το κόμμα του δηλώνει «παρών». Στη συνέχεια, όμως, ο αντιπρόεδρος Μάριος Γεωργιάδης, «διόρθωσε» τη στάση του κόμματος. «Έγινε λάθος από τον συνάδελφο. Καταψηφίζουμε με χέρια και με πόδια» τόνισε ο Μάριος Γεωργιάδης διασαφηνίζοντας τη στάση της Ένωσης Κεντρώων.

Η συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές συνεχίζεται αυτή την ώρα. Το πολυνομοσχέδιο θα εισαχθεί αύριο προς συζήτηση στην Ολομέλεια και αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη με ονομαστική ψηφοφορία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα