Ενημέρωση για το μεταμνημονιακό αναπτυξιακό σχέδιο ζητά το Κίνημα Αλλαγής

Ενημέρωση για το μεταμνημονιακό αναπτυξιακό σχέδιο ζητά το Κίνημα Αλλαγής

Βουλευτές της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού καλούν την κυβέρνηση να παρουσιάσει στην Επιτροπή Οικονομικών το σχέδιο για την «ολιστική ανάπτυξη» που συζητά με τους δανειστές.

Να παρουσιαστεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης που αφορά την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του οικονομικού προγράμματος, ζητούν βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, δύο κομμάτων που μετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής.

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, Μάκη Μπαλαούρα, βουλευτές των δύο κομμάτων που συμμετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση έχει υποβάλει και συζητά με τα αρμόδια όργανα της ΕΕ το λεγόμενο «ολιστικό σχέδιο για την ανάπτυξη». Τονίζουν, μάλιστα, ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα το εν λόγω σχέδιο συζητήθηκε στο EuroWorkingGroup και θα παρουσιαστεί επίσημα στο Eurogroup της 27 Απριλίου στη Σόφια της Βουλγαρίας και καλούν τον κ. Μπαλαούρα να συγκαλέσει την επιτροπή Οικονομικών, ώστε να παρουσιασθεί αυτό από την κυβέρνηση και να συζητηθεί.

Καταγγέλλουν, παράλληλα, ότι η Βουλή των Ελλήνων και ο ελληνικός λαός έχουν «πλήρη άγνοια του τι ακριβώς συζητά και τι διαπραγματεύεται η κυβέρνηση, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία διαδικασία ενημέρωσης ή διαβούλευσης, ούτε στο επίπεδο του Κοινοβουλίου, ούτε με τους κοινωνικούς φορείς». Κατηγορούν δε την κυβέρνηση ότι έχει «ήδη αναλάβει βαρύτατες δεσμεύσεις για την χώρα μας για τα επόμενα χρόνια, με μέτρα επαχθή για όλες τις κοινωνικές ομάδες και αδιέξοδα για την οικονομία». Εκτιμούν, επιπλέον, ότι στη νέα διαπραγμάτευση «ενδεχομένως θα αναληφθούν και άλλες μακροχρόνιες δεσμεύσεις που θα εγκλωβίσουν τη χώρα στην πολιτική που μέχρι σήμερα ακολούθησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα