Ενημέρωση στη Βουλή για τις ‘συνακροάσεις’ στο ΚΚΕ

Ενημέρωση στη Βουλή για τις ‘συνακροάσεις’ στο ΚΚΕ
Συζήτηση και λήψη απόφασης, για αιτήσεις άρσης ασυλίας Βουλευτών, στην Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη 2 Νομεβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Η πρόεδρος της Θεσμών και Διαφάνειας Τ. Χριστοδουλοπούλου κάλεσε τον πρόεδρο της αρμόδιας αρχής (ΑΔΑΕ) να ενημερώσει την Τρίτη την επιτροπή για ενδεχόμενες εξελίξεις στο θέμα των καταγγελιών του ΚΚΕ

Στη Βουλή και συγκεκριμένα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μεταφέρεται το ζήτημα των καταγγελιών του ΚΚΕ για συνακροάσεις με τηλεφωνικά κέντρα άλλων κομμάτων.

Ειδικότερα, η κυρία Χριστοδουλοπούλου κάλεσε τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστο Ζαμπίρα, να προσέλθει την ερχόμενη Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στην κοινοβουλευτική επιτροπή προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές για ενδεχόμενες εξελίξεις σχετικά με το θέμα των πρόσφατων καταγγελιών του ΚΚΕ για συνακροάσεις με τηλεφωνικά κέντρα άλλων Κομμάτων και τρίτων.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ έχει καταγγείλει πως τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται «επανειλημμένες οχλήσεις» στο τηλεφωνικό κέντρο της του Περισσόυ που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού. «Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο ‘κέντρο’» ανέφερε το ΚΚΕ και κάλεσε την κυβέρνηση να ερευνήσει σε βάθος το ζήτημα.

Το ΚΚΕ ενημέρωσε μάλιστα για το θέμα και τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο οποίος με τη σειρά του το μετέφερε στην κυρία Χριστοδουλοπούλου.

Στην συνεδρίαση της Τρίτης θα συζητηθεί και η  Έκθεση Πεπραγμένων της ΑΔΑΕ για το 2015.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα