Επιστολή Μητσοτάκη σε Βούτση για Καμμένο

Συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης "Αναλογική εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων, διεύρυνση του δικαιώματος εκλέγειν και άλλες διατάξεις περί εκλογής Βουλευτών" την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης "Αναλογική εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων, διεύρυνση του δικαιώματος εκλέγειν και άλλες διατάξεις περί εκλογής Βουλευτών" την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Να πάρει θέση καλεί τον πρόεδρο της βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διερεύνηση της υπόθεσης της Σαουδικής Αραβίας - Νέα επίθεση στον υπουργό Άμυνας από Κικίλια και Δημοσχάκη

Να πάρει θέση καλεί τον πρόεδρο της βουλής Νίκο Βούτση, πρόεδρος της ΝΔ για τη διερεύνηση της υπόθεσης της Σαουδικής Αραβίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή του στον κ. Βούτση κάνει λόγο για «απαράδεκτες μεθοδεύσεις» της προέδρου της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας Τασίας Χριστοδουλοπούλου καταγγέλλοντάς την ότι «επιχειρεί τις τελευταίες εβδομάδες να αποτρέψει με κάθε τρόπο τον έλεγχο του γνωστού σκανδάλου απόπειρας πώλησης πολεμικού υλικού από τον κ. Πάνο Καμμένο».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι η κυρία Χριστοδουλοπούλου συνεπικουρούμενη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι η εν λόγω Επιτροπή είναι αναρμόδια να καλέσει ενώπιόν της τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, αγνοώντας προκλητικά ακόμη και τη γνωμάτευση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, την οποία η ίδια η κυρία Χριστοδουλοπούλου είχε - καθ’ υπερβολήν των αρμοδιοτήτων της - ζητήσει προηγουμένως.

O κ. Μητσοτάκης καταγγέλλει επιπλέον ως πρωτοφανή την άρνηση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου να αποδεχθεί το αίτημα της μειοψηφίας των μελών της Επιτροπής να ζητήσουν την κλήτευση προσώπων, όπως δικαιούνται εκ του Κανονισμού της Βουλής. «Αυτή η επίδειξη αλαζονείας της πλειοψηφίας σε θέματα που ο ίδιος ο Κανονισμός της Βουλής ανάγει σε δικαιώματα των κοινοβουλευτικών μειοψηφιών δεν έχει προηγούμενο στην κοινοβουλευτική μας ιστορία» επισημαίνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αυτονοήτως καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής να πάρει θέση για την εξόφθαλμη προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Καμμένου από την κυρία Χριστοδουλοπούλου και να αποκαταστήσει άμεσα την κοινοβουλευτική τάξη.

Την ίδια στιγμή τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής του Αναστάσιος Δημοσχάκης, με αφορμή τη συνάντηση των προέδρων των Ενώσεων Αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων με τον υπουργό Άμυνας στις 29 Ιανουαρίου έκαναν λόγο για «κοροϊδία χωρίς τέλος από την κυβέρνηση» προς τα στελέχη των ΕΔ και των σωμάτων ασφαλείας αναφορικά με την αναδρομική χορήγηση του υπολοίπου 50% των μειώσεων, κατηγορώντας τον κ. Καμμένος ότι δεν παρεμβαίνει για να «αποκαταστήσει τις αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης

ADVERTISING

SHARE: