Εθνικό ‘μεταρρυθμιστικό’ σχέδιο προβάλλει η ΝΔ

Εθνικό ‘μεταρρυθμιστικό’ σχέδιο προβάλλει η ΝΔ
Meeting of New Democracy parliamentary group at the Greek Parliament, Athens, Greece, on October 25, 2017. / , , 25 , 2017 Sooc

Τι προκύπτει από τα τρία πρώτα προσυνέδρια της ΝΔ

Ως περίοδο ζύμωσης και προώθησης της φιλελεύθερης ατζέντας που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζουν στη ΝΔ την περίοδο των προσυνεδριακών διαδικασιών που βρίσκεται σε εξέλιξη. Στη ΝΔ εμφανίζονται αποφασισμένοι να επιμείνουν προς σ’ αυτή την κατεύθυνση και δεν δείχνουν διάθεση να συρθούν σε καθημερινές αψιμαχίες με την κυβέρνηση με βάση τις προτεραιότητες του μεγάρου Μαξίμου.

Βασικό μέλημα για τη ΝΔ όπως το έθεσε και χτες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η διαμόρφωση ενός «συνεκτικού, εθνικού, μεταρρυθμιστικού σχεδίου» το οποίο η ΝΔ ως κυβέρνηση θα εφαρμόσει με «συνέπεια και αποτελεσματικότητα».  Με βάση τα συμπεράσματα των τριών πρώτων προσυνεδρίων κεντρική ιδέα που διαπερνάει σε όλες τις πτυχές του αυτό το σχέδιο, που κατά τον κ. Μητσοτάκη «πηγαίνει πέρα από τα μνημόνια», είναι η πλήρης στήριξη του ιδιωτικού τομέα και της επιχειρηματικότητας.

Κατά τα στελέχη της ΝΔ αυτό το σχέδιο είναι ικανό να δώσει λύσεις όχι μόνο για την ανάπτυξη της οικονομίας, την καταπολέμηση της ανεργίας και την αντιμετώπιση της φτώχειας, αλλά και για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, καθώς και την ενίσχυση των πολιτικών κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας των αδυνάμων. Η δέσμη προτάσεων που κατέθεσε χτες ο πρόεδρος της ΝΔ για την κοινωνική αλληλεγγύη, το ασφαλιστικό και την υγεία είναι δηλωτικές αυτής της στόχευσης.

Κύριο μέλημα όμως για τον πρόεδρο της ΝΔ και τους επιτελείς του είναι να σπάσει στερεότυπα και να απευθυνθεί σε κοινωνικές δυνάμεις οι οποίες στα χρόνια της κρίσης και μέχρι σήμερα δεν έλκονται ιδιαίτερα από τη φιλελεύθερη ατζέντα της ΝΔ και παρά το δημοσκοπικό προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα ποιοτικά στοιχεία δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκά για τον πρόεδρο της ΝΔ. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης το έθεσε πολύ χαρακτηριστικά λέγοντας ότι «η ΝΔ είναι μεγάλο λαϊκό κόμμα και είναι λάθος να θεωρούμε ότι η κοινωνική αλληλεγγύη είναι ατζέντα της Αριστεράς». Διόλου τυχαία άλλωστε η θεματική των τριών πρώτων προσυνεδρίων της ΝΔ αφορούσε και απευθυνόταν κατά σειρά σε ανέργους και εργαζόμενους, νέους και φτωχούς, κοινωνικά αποκλεισμένους ή άτομα που χρήζουν ιδιαίτερης και αυξημένης κοινωνικής στήριξης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα