Εξεταστική: Νέα παράταση εργασιών μέχρι τις 20 Ιουνίου

Εξεταστική: Νέα παράταση εργασιών μέχρι τις 20 Ιουνίου
Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997 - 2014, την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσει για τρίτη φορά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Στη συνέχεια θα κληθεί ο πρώην υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης

Μια ακόμη δίμηνη παράταση εργασιών, αυτή τη φορά μέχρι τις 20 Ιουνίου, θα πάρει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα διαχρονικά σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.

Η Εξεταστική Επιτροπή που αυτή την περίοδο διερευνά το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε να καλέσει την ερχόμενη εβδομάδα τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη. Η κατάθεσή του αυτή θα είναι η τρίτη σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν εντωμεταξύ να κληθεί ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ και στέλεχος της ΝΔ, Σταμάτης Πουλής, καθώς και ο Σταμάτης Παρίσσης, μέλος του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι υπέστησαν πιέσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας για να καταθέσουν σχετικά με την υπόθεση των παράτυπων προσλήψεων επί της υπουργίας του Άδωνι Γεωργιάδη. Τα αιτήματα της μειοψηφίας απορρίφθηκαν, όμως, γιατί αφορούν τα έτη μετά το 2014 και άρα βρίσκονται εκτός της περιόδου ελέγχου της Εξεταστικής (1997 έως 2014).

Στις επόμενες συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής θα κληθεί για κατάθεση ο πρώην υπουργός Υγείας της ΝΔ, Μάκης Βορίδης. Στη συνέχεια θα καταθέσει η πρόεδρος του ΕΟΦ, Κατερίνα Αντωνίου, με την οποία θα ανοίξει ο κύκλος των ερευνών για τα σκάνδαλα στο χώρο του φαρμάκου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα