Γεννηματά: Αύξηση του κατώτερου μισθού και επαναφορά συλλογικών συμβάσεων

Γεννηματά: Αύξηση του κατώτερου μισθού και επαναφορά συλλογικών συμβάσεων
Founding Congress of Movement of Change, in Athens, on March 18, 2018 / , , 18 , 2018 Nikos Libertas / SOOC

Ουσιαστικά μέτρα για να σταματήσει η μείωση των μισθών ζητά η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί προσωρινά μπαλώματα και τη ΝΔ ότι δεσμεύεται μόνο για ένα μέρος των εργαζόμενων

Αύξηση του κατώτερου μισθού και επαναφορά συλλογικών συμβάσεων προτείνει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, παραμένοντας σταθερή στη λογική της αυτόνομης πορείας και διακριτών προτάσεων και από ΣΥΡΙΖΑ και από ΝΔ.

Τα σημερινά στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Ινστιτούτου αποκαλύπτουν την ζοφερή πραγματικότητα, σχολίασε ειδικότερα η κ.Γεννηματά. “Η φτώχεια διευρύνεται και για τους εργαζόμενους. Οι μισθοί στην Ελλάδα συνέχισαν να μειώνονται και το 2017”, τόνισε.

“Είναι ώρα για ουσιαστικά μέτρα. Όχι με προσωρινά μπαλώματα. Όπως επιχειρεί ο Σύριζα. Όχι μόνο για ένα μέρος των εργαζομένων όπως “δεσμεύεται” η Ν.Δ.” εκτίμησε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και τάχθηκε υπέρ της αύξησης του κατώτερου μισθού και του προσδιορισμού του μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς και υπέρ της πλήρους επαναφοράς της καθολικής εφαρμογής των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ώστε να καλύπτουν όλους τους εργαζομένους.

Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα