Γεννηματά: Μήνυμα σε κυβέρνηση και ΝΔ η μαζική συμμετοχή στις κάλπες

Γεννηματά: Μήνυμα σε κυβέρνηση και ΝΔ η μαζική συμμετοχή στις κάλπες

Κάλεσμα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιας για τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες κι αυτή την Κυριακή

«Η προσέλευση την περασμένη Κυριακή έστειλε μήνυμα και στην κυβέρνηση και στην συντήρηση και τη λιτότητα που υπόσχεται η ΝΔ» σχολίασε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας σήμερα στο Ραδιόφωνο 24/7 και τόνισε ότι «στις επόμενες εκλογές θα αντιμετωπίσουμε στα ίσια τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς Φώφη Γεννηματά κάλεσε όσους ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή να πάνε στις κάλπες και την επόμενη.

Σημείωσε ότι «ο νέος φορέας θα είναι ενωμένος» και πως «όλοι μαζί θα οργανωθούμε για να οργανώσουμε το συνέδριο».

Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι εχθρική με τους επενδυτές και για υπερφορολόγηση.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

Αναλυτικά τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης της κ.Γεννηματά στο Ραδιόφωνο 24/7:

Να προχωρήσουμε όλοι μαζί κόμματα και κινήσεις στην ολοκλήρωση της προσπάθειας

Βασικός μου στόχος η ολοκλήρωση της προσπάθειας. Πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί με πρωταγωνιστές όλους όσοι ήταν στη πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας και δεν εννοώ μόνο τους συνυποψήφιους – που το θεωρώ δεδομένο – αλλά και τα κόμματα και τις κινήσεις που είναι οι πυλώνες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και δεν είχαν επιλέξει να έχουν υποψήφιο. Όπως είναι, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, η Δημοκρατική Αριστερά ,οι Κινήσεις Πολιτών, η ΕΔΕΜ για τη σοσιαλδημοκρατία. Όλοι μαζί θα πρέπει να οργανώσουμε το συνέδριο του νέου ενιαίου φορέα για την ολοκλήρωση της προσπάθειας.

Καθοριστική η ψήφος των πολιτών την Κυριακή για την ολοκλήρωση της μεγάλης Παράταξης και  τη νικηφόρα πορεία

Την περασμένη Κυριακή, δόθηκε ένα πάρα πολύ ισχυρό μήνυμα από τους 212.000 που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Υπήρξε και αντίσταση απέναντι στον κατήφορο και στον αυταρχισμό αυτής της κυβέρνησης και αντίδραση στη συντήρηση και στη λιτότητα που επιμένει να προβάλλει ως λύση Ν.Δ.

Αυτή την Κυριακή είναι καθοριστική η ψήφος των προοδευτικών πολιτών για την ολοκλήρωση της μεγάλης παράταξης και τη νικηφόρα πορεία. Γιατί πρέπει να αναμετρηθούμε στις επόμενες εθνικές εκλογές στα ίσα και θα αναμετρηθούμε στα ίσα και με τη Ν.Δ. και με το ΣΥΡΙΖΑ και με τον κ. Μητσοτάκη και με τον κ. Τσίπρα.

Θέλω να καλέσω για άλλη μια φορά τους προοδευτικούς πολίτες να έρθουν στις κάλπες και αυτή την Κυριακή. Και να επισημάνω εδώ ότι υπάρχει διαφορά. Δεν θα υπάρχει ταλαιπωρία. Δεν θα υπάρξουν ουρές γιατί δεν χρειάζεται νέα εγγραφή, δεν χρειάζεται συμμετοχή οικονομική. Απλά εμφανίζονται με την ταυτότητα  και ψηφίζουν. Είναι μια πάρα πολύ πιο γρήγορη διαδικασία σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή.

Η πρωτοβουλία που πήρα για την αναγέννηση της Παράταξης επικυρώθηκε από 212.000 πολίτες .

Η πρωτοβουλία που πήρα και σήμερα δικαιώνεται παίρνει σάρκα και οστά, έχει υπόσταση, είναι η μεγαλύτερη ανανέωση που έχει γίνει μέχρι σήμερα στην προοδευτική παράταξη. Είναι η αναγέννηση της παράταξης. Επικυρώθηκε από 212.000 και πλέον πολίτες που ήρθαν να ψηφίσουν.

Πάντα τη δεύτερη Κυριακή η συμμετοχή είναι μικρότερη, ωστόσο εκτιμώ οι προοδευτικοί πολίτες νοιάζονται για το εγχείρημα και θα είναι ξανά παρόντες. Ξέρω ότι και ο κ. Θεοδωράκης και ο κ. Καμίνης καλούν τους ψηφοφόρους τους να συμμετέχουν την επόμενη Κυριακή και θεωρώ ότι και πάλι οι προοδευτικοί πολίτες  θα ανταποκριθούν και θα έρθουν για να ολοκληρώσουν όλη αυτή την προσπάθεια.

Με το Γ. Καμίνης και τον κ. σ. Θεοδωράκη μαζί προχωράμε, νοιάζονται για την ολοκλήρωση της προσπάθειας και τη δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς και γι’ αυτό στέλνουν καθαρά μηνύματα από την πρώτη στιγμή.

Έχουμε ανοίξει τον δρόμο για να φτάσουμε με συνεννόηση στο Συνέδριο του νέου ενιαίου φορέα

Ο συντονισμός των κομμάτων και των πολιτικών φορέων είναι θέμα της επόμενης μέρας. Είναι συζήτηση της Δευτέρας. Προηγείται η Κυριακή. Έχουμε δείξει  στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, που ήταν η πρώτη προσπάθεια που ξεκινήσαμε, ότι καταφέραμε να φτάσουμε σε ένα πολύ πετυχημένο συνέδριο με ομόφωνες αποφάσεις. Δεν είναι εύκολο, αλλά το έχουμε πετύχει. Ξέρουμε πώς να το επαναλάβουμε. Έχουμε  ανοίξει πια τον δρόμο και θα διαμορφώσουμε όλοι μαζί τις προϋποθέσεις για να φτάσουμε στο συνέδριο του ενιαίου φορέα.

Η στήριξη του κόσμου μας δίνει δύναμη και μας ενώνει στον κοινό μας στόχο, στην κοινή μας προσπάθεια

Η στήριξη του κόσμου μας δίνει μεγάλη δύναμη. Η παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων την προηγούμενη Κυριακή έχει δώσει πολύ μεγάλη δυναμική στην προσπάθεια. Και μας ενώνει όλους στον κοινό μας στόχο. Τη μεγάλη παράταξη και την νικηφόρα πορεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα