Κασσελάκης σε ρόλο “κομπάρσου”: Πήγε, είδε και απήλθε στην εκδήλωση των “3”

Διαβάζεται σε 3'
Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκδήλωση στο θέατρο ΑΛΦΑ
Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκδήλωση στο θέατρο ΑΛΦΑ EUROKINISSI

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να τοποθετηθεί στην συζήτηση για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη όπου μίλησαν Αχτσιόγλου-Χριστοδουλάκης-Τεμπονέρας

Ερωτηματικά προκύπτουν από το … πέρασμα του Στέφανου Κασσελάκη στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Εφημερίδα των Συντακτών με αντικείμενο τον συντονισμό των προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στη κυβέρνηση Μητσοτάκη και ομιλητές τον Διονύση Τεμπονέρα, την Έφη Αχτσιόγλου και τον Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην εκδήλωση που έγινε στο θέατρο ΑΛΦΑ επί της οδού Πατησίων. Παρά το γεγονός ότι μέχρι και λίγες ώρες πριν η Κουμουνδούρου εξέπεμπε πολύ αρνητικά μηνύματα για το εν λόγω πολιτικό γεγονός.

Το πάνελ της εκδήλωσης
Το πάνελ της εκδήλωσης EUROKINISSI

Η προσέλευσή του χαιρετίστηκε από τον Διονύση Τεμπονέρα ως τεκμήριο για την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στις διεργασίες για την διαμόρφωση ενός μετώπου απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα με ιδιαίτερα θερμό τρόπο.

Παράλληλα, από τους διοργανωτές της συζήτησης προτάθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παρέμβει στην συζήτηση. Όμως ο Στέφανος Κασσελάκης αρνήθηκε και στη συνέχεια αποχώρησε μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκδήλωση στο θέατρο Άλφα
Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκδήλωση στο θέατρο Άλφα EUROKINISSI

Η κίνηση αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές ότι χρήζει πολιτικής ερμηνείας. Ιδίως αφού έρχεται σε αντίφαση με την τακτική που ακολουθούσε μέχρι σήμερα η ηγετική ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εμπνέοντας δημοσιεύματα που θεωρούσαν “ξένο σώμα” τον Διονύση Τεμπονέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και διατηρώντας την ρητορική των “κλεμμένων βουλευτικών εδρών” απέναντι στους βουλευτές που σήμερα συγκροτούν την Κ.Ο της Νέας Αριστεράς.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας στην εκδήλωση στο θέατρο Άλφα
Ο Διονύσης Τεμπονέρας στην εκδήλωση στο θέατρο Άλφα SOOC

Σε μία πρώτη ανάγνωση η πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη φαίνεται να “υπαγορεύεται” από μία τακτική επικοινωνιακού “καπελώματος” της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Ιδίως αφού η άρνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί δημόσια σε εκδήλωση που παραβρέθηκε (κάτι που δεν συνηθίζει) δεν αφήνει περιθώρια αναζήτησης διαφορετικών κινήτρων πολιτικού χαρακτήρα.

Παράλληλα φαίνεται να αναδεικνύει την ισχυρή δυναμική που καταγράφουν στους πολίτες που αυτό-προσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο – και στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – πολιτικές πρωτοβουλίες σύμπλευσης των πολιτικών δυνάμεων του κέντρου και της αριστεράς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα