Γκ. Χαρδούβελης: Επικράτηση της γερμανικής άποψης για το χρέος

Γκ. Χαρδούβελης: Επικράτηση της γερμανικής άποψης για το χρέος
O τέως υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης Eurokinissi

Παράταση 7 ετών για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους, "βλέπει" ο τ. υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ενώ εκτιμά ότι "οι ξένοι αδιαφόρησαν πλήρως για την Ελλάδα μετά το 2015" και πως "ενδιαφέρονται μόνο για τα υψηλά πλεονάσματα"

“Η απόφαση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους σηματοδοτεί την επικράτηση της Γερμανικής άποψης έναντι της πρότασης του ΔΝΤ.”

Αυτό τόνισε ο Γκίκας Χαρδούβελης, πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Βρε Κάλως τους” με τους Αντώνη Φουρλή και Ιορδάνη Χασαποπουλο.

Ο κ. Χαρδουβελης επεσήμανε ότι η βιωσιμότητα του χρέους εξαρτάται από τους ρυθμούς ανάπτυξης . “Οταν αυξάνεται η οικονομία οι πληρωμές γίνονται ευκολότερα. Και επειδή οι μεγάλες πληρωμές δόσεων ξεκινούν το 2035, οι δανειστές μας δίνουν 7 χρόνια παράταση για να τις μεταθέσουν χρονικά.”

Ωστόσο, ο πρώην υπουργός ειπε οτι δεν βλέπει ως μεγάλη ευκαιρία την ρύθμιση αυτη, εκτιμώντας ότι η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα δεν θα αλλάξει τα επόμενα χρονιά, μέχρι να επιτευχθούν υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης.

“Οι ξένοι αδιαφόρησαν πλήρως για την Ελλάδα μετά το 2015 και τώρα ενδιαφέρονται μόνο για να επιτευχθούν τα υψηλά πλεονάσματα ώστε να πληρώνονται οι δόσεις”.

Αναφερόμενος στις προϋποθέσεις εξόδου στις αγορές μετά τον Αύγουστο, ο κ. Χαρδουβελης υποστήριξε ότι καθοριστικό στοιχείο θα είναι η μετακινημένοι εποπτεία: “Μας φοβερίζουν….. αν δεν πιάνετε τους στόχους στις μεταρρυθμίσεις δεν θα βγάζουν καλές εκθέσεις και οι αγορές δεν θα σας δανείζουν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα