Η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει 'παρών' στην ονομαστική

EU-Arab World Summit, Athens, Greece on November 3, 2016. /  , , 3  2016.
EU-Arab World Summit, Athens, Greece on November 3, 2016. / , , 3 2016. MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Ο πρόεδρος της ΝΔ με δήλωση του έδειξε σαφώς ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δε θα ψηφίσει τελικά το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους κατά τη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία

Στην απόφαση να μην υπερψηφίσει τελικά κατά τη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία έκλεινε η Νέα Δημοκρατία, όπως προκύπτει από τη δήλωση που έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, διαμηνύοντας στον Αλέξη Τσίπρα “να μην ψάχνει να βρει συνενόχους.”

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ θα δηλώσει παρόν στην ψηφοφορία.

Αν και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης είχε προαναγγείλει την ψήφιση των εξαγγελιών Τσίπρα εντούτοις η τροπή που πήραν τα πράγματα μετά το βέτο του ESM και του Βερολίνου οδήγησαν τη ΝΔ σε δεύτερες σκέψεις καθώς διακυβεύεται η πορεία της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του χτεσινού απογεύματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης που βρισκόταν στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΕΛΚ είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, διαρκείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με συνεργάτες του στην Αθήνα και τα βασικά στελέχη της ΝΔ προκειμένου να ζητήσει την άποψή τους υπό το φως των νέων δεδομένων, ώστε να λάβει τις τελικές του αποφάσεις ανάμεσα σε τρεις επιλογές.

Είτε την ψήφιση των συγκεκριμένων μέτρων με την όποια κριτική για την διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης, είτε την καταψήφισή τους στο όνομα του να μην παγώσουν οι ρυθμίσεις για το χρέος και να ολοκληρωθεί ομαλά η δεύτερη αξιολόγηση, είτε την αποχή ή το παρών για να αποφύγει να μπει στη διελκυστίνδα που θέλει να βάλει τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης η κυβέρνηση.

Τελικά επέλεξε το τρίτο, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι “για άλλη μια φορά, παίζει την τύχη της χώρας στα ζάρια. Με τους πολιτικούς του τακτικισμούς εγκλωβίζει τη χώρα σε αδιέξοδα και θέτει σε κίνδυνο τις μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Αποδεικνύει, ακόμα μια φορά, ότι είναι και ανήθικος και επικίνδυνος.”

Υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός είναι “ανήθικος γιατί παρουσιάζει μια εφάπαξ παροχή ως 13η σύνταξη, την ίδια στιγμή που δρομολογεί νέες μεγάλες μειώσεις για τους συνταξιούχους. Την ίδια στιγμή αγνοεί προκλητικά αυτούς που έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από την κρατική στήριξη. Τους μακροχρόνια άνεργους, τους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, που ζουν σήμερα κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας και δεν πληρώνει τις οφειλές προς τους ιδιώτες”.

Χαρακτήρισε επίσης τον κ.Τσίπρα επικίνδυνο “γιατί παραγνωρίζει μια αδήριτη πραγματικότητα. Ότι με βάση το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο ο ίδιος υπέγραψε, τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλαμβάνονται σε συνεννόηση με τους εταίρους μας.”

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι η στάση του πρωθυπουργού είναι που εμποδίζει μία συμφωνία: “Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τις ψεύτικες μαγκιές του κ. Τσίπρα, που αλληθωρίζουν στο εσωτερικό πολιτικό ακροατήριο. Αυτές οι συμπεριφορές δίνουν άλλοθι στις ακραίες φωνές εκτός Ελλάδας να τεντώνουν το σκοινί και να μην επιτρέπουν στη χώρα να πετύχει έναν έντιμο συμβιβασμό.”

Και ο κ.Μητσοτάκης κατέληξε, δείχνοντας ότι η ΝΔ δε θα υπερψηφίσει σήμερα το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και πως εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός σχεδιάζει την εκλογική του έξοδο:

“Σε αυτή την τυφλή πορεία, ο κ. Τσίπρας να μην ψάχνει να βρει συνενόχους. Οι Έλληνες μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά στηριγμένοι μόνο στην αλήθεια και την ενότητά μας.

Ο κ. Τσίπρας διχάζει την κοινωνία, γιατί δεν αντέχει το βάρος των ευθυνών του. Αν αναζητεί διέξοδο ας το κάνει τουλάχιστον με αξιοπρέπεια και χωρίς να ναρκοθετήσει την πορεία της εξόδου της χώρας από την κρίση. Αρκετή ζημιά έχει ήδη κάνει στην πατρίδα μας”.

Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης δίνει διαπιστευτήρια στους δανειστές

Το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, προχώρησε σε αιχμηρή ανακοίνωση αμέσως μετά την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας για "παρών" στην ψηφοφορία.

"Ο κ. Μητσοτάκης, για μια ακόμη φορά, δίνει τα διαπιστευτήριά του στους δανειστές. Ταυτίζεται πλήρως με το ΔΝΤ και τους ακραίους κύκλους που ζητούν σκληρά μέτρα για την κοινωνία. Η ερώτηση είναι μία και ξεκάθαρη: Θα επιλέξει να στηρίξει τους χαμηλοσυνταξιούχους; Ας έχει, τουλάχιστον, το θάρρος της γνώμης του, και να μην να κρύβεται πίσω από το ΔΝΤ. Όλα τα υπόλοιπα είναι υπεκφυγές...", αναφέρει χαρακτηριστικά.

(ΦΩΤΟ: SOOC)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το δίλημμα της ΝΔ ενόψει της ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή

Μαξίμου προ-καλεί ΝΔ να ψηφίσει τα μέτρα για χαμηλοσυνταξιούχους

ADVERTISING

SHARE: