Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο
O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Στο 14ο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο μιλά αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, ο οποίος νωρίτερα δήλωσε από τη Λήμνο πως η Ελλάδα βγαίνει αυτοδύναμη και καθαρά από μία δύσκολη περιπέτεια, ενώ όρισε ως πρώτο καθήκον τη διαφύλαξη των συνόρων και της εδαφικής μας ακεραιότητας

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώνεται αυτή την ώρα το 14ο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο στη Λέσβο.

Νωρίτερα ο κ.Τσίπρας από τη Λήμνο τόνισε πως η ασφάλεια, η διαφύλαξη των συνόρων και της εδαφικής μας ακεραιότητας είναι το πρώτο καθήκον της κυβέρνησης, απέναντι σε όλες τις ακριτικές περιοχές της χώρας, και το δεύτερο είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων που ζουν σε αυτές, 

Στα μηνύματα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το ακριτικό νησί ήταν και αυτά για την οικονομία, την έξοδο της χώρας από τα προγράμματα στήριξης και την «επόμενη μέρα». Τόνισε ειδικότερα ότι έπειτα από 8 δύσκολα χρόνια, «βρισκόμαστε τώρα στο τέλος μιας δύσκολης διαδρομής, η χώρα κατάφερε να σταθεί όρθια και το τελευταίο διάστημα πετύχαμε μια εξαιρετική δημοσιονομική εξισορρόπηση». «Πλέον», σημείωσε, «κανείς δεν μπορεί να μας επιβάλει τι θα κάνουμε γιατί μπορούμε μόνοι μας να σταθούμε στα πόδια μας χάρη στις δικές μας δυνάμεις και σε λίγους μήνες από τώρα, στο τέλος του καλοκαιριού, η Ελλάδα βγαίνει αυτοδύναμη και καθαρά από μια πολύ δύσκολη περιπέτεια στην οποία οδηγήθηκε εξαιτίας μιας αλόγιστης διαχείρισης που μας οδήγησε στη χρεοκοπία».

Μάλιστα το θέμα της εξόδου από το μνημόνιο ήταν αντικείμενο χιουμοριστικού διαλόγπου που είχε ο πρωθυπουργός με πολίτες στη Λήμνο.

«Φάγαμε τον γάιδαρο, μας έμεινε η ουρά», είπε ο πρωθυπουργός σε μια καταστηματάρχη, με εκείνη να τον ρωτά: «Βγαίνουμε; (σ.σ. από το πρόγραμμα) και τον Αλέξη Τσίπρα να της απαντά: «Αφού στο λέω εγώ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα