Η συμφωνία των Πρεσπών θα αναφερθεί στα συμπεράσματα της αυριανής Συνόδου

Η συμφωνία των Πρεσπών θα αναφερθεί στα συμπεράσματα της αυριανής Συνόδου
Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ AP

Με τον Τουσκ θα συναντηθεί αύριο πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ο Ζάεφ. Ευρωπαίος αξιωματουχος επιβεβαίωσε ότι στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου θα συμπεριληφθεί και μία παράγραφος για την συμφωνία των Πρεσπών

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, θα έχει ο Ζόραν Ζάεφ αύριο, πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Για την συνάντηση ενημέρωσε πριν από λίγο Ευρωπαίος αξιωματούχος που ενημέρωσε τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες για την ατζέντα της Συνόδου.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε και ότι στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου θα συμπεριληφθεί και μία παράγραφος για την “ιστορική συμφωνία” των Πρεσπών, όπως ο ίδιος ανέφερε.

Άλλωστε, νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει την συμφωνία, ενώ στη συνέχεια, οι ηγέτες θα ενημερωθούν για το ανακοινωθέν από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε χθες στο Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με το τελικό κείμενο της συμφωνίας, οι διαπραγματεύσεις για την ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2019 και υπό προϋποθέσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα