Κακλαμάνης: Αντί να τιμωρήσουμε τον Στουρνάρα για τον ΕΝΦΙΑ τον κάναμε διοικητή της ΤτΕ

Κακλαμάνης: Αντί να τιμωρήσουμε τον Στουρνάρα για τον ΕΝΦΙΑ τον κάναμε διοικητή της ΤτΕ
Ο Νικήτας Κακλαμάνης Eurokinissi

Ως προς τη συμφωνία των Πρεσπών για το μακεδονικό ο κ. Κακλαμάνης διαβεβαίωσε ότι "η ΝΔ δεν θα την κυρώσει εάν γίνουν εκλογές και στο μεταξύ δεν έχει ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή".

“Ο κ. Στουρνάρας δεν με εκπλήσσει με τίποτα και ποτέ. Η άποψη μου, η πολιτική και ιδεολογική, είναι γνωστή από τότε που ήταν υπουργός Οικονομικών” δήλωσε ο βουλευτής Α Αθήνας της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Β. Σκουρή και Α. Σπανού στον ρ/σ 24/7 στους 88,6.

Και πρόσθεσε: “Μία κυβέρνηση υιοθετεί τις εισηγήσεις του ΥΠΟΙΚ. 35 βουλευτές της ΝΔ είχαμε σύσκεψη μαζί του και με τον σύμβουλό του κ. Καραβίτη και δυο-τρεις άλλους καθηγητές στην οποία προσπάθησαν να επιβάλουν την άποψή τους για τον ΕΝΦΙΑ. Ο τότε πρωθυπουργός Α. Σαμαράς είχε πει όποιος ευθύνεται για τον ΕΝΦΙΑ θα τιμωρηθεί. Ο εμπνευστής ήταν ο κ. Στουρνάρας. Αντί να τον τιμωρήσουμε τον κάναμε διοικητή της ΤτΕ. Η κυβέρνηση τον ρίχνει στην πυρά όποτε την βολεύει”.

Ως προς τη συμφωνία των Πρεσπών για το μακεδονικό ο κ. Κακλαμάνης διαβεβαίωσε ότι “η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία για το μακεδονικό εάν γίνουν εκλογές και στο μεταξύ δεν έχει ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή”.

Σε σχέση με αντιδράσεις ομογενειακών οργανώσεων της Αυστραλίας εναντίον του ΠτΔ ενόψει της επίσκεψής του εκεί είπε ότι “δεν είναι οι επίσημες ομογενειακές οργανώσεις της Αυστραλίας που αντιδρούν”.

“Την Νέα Δημοκρατία την εκπροσωπεί μόνο ο αρχηγός της, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μην ξεχνάμε ότι η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε και ανακοίνωση στήριξης του ρόλου του ΠτΔ για την κρίσιμη περίοδο του Ιουνίου του 15 και της παρέμβασης του να μείνει η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή της πορεία”, σημείωσε.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών τόνισε: “Είμαι φανατικός Εντογανικός. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών είναι το καλύτερο δυνατό για τη χώρα μας. Οποια καταστροφή έχουμε υποστεί στο παρελθόν ήταν επί πολιτικής ηγεμονίας των κεμαλιστών, που θεωρούνται εκσυγχρονιστές”.

Για το προσφυγικό ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε: “Δεν είμαι υπέρ της πρακτικής του Σαλβίνι. Πρέπει όμως να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση που θα την υποστηρίξουν όλες οι χώρες της ΕΕ και θα υποστούν κυρώσεις όσα κράτη μέλη δεν τη σέβονται. Το προσφυγικό είναι πολύ βαθύ πρόβλημα και μπορεί να διχάσει, ακόμη και να διασπάσει, την ΕΕ. Είναι 2,5 εκ στα παράλια της Τουρκίας. Πόσοι από αυτούς είναι πρόσφυγες και πόσοι μετανάστες; Μπορεί να μας πει κανείς; Τα κλειστά κέντρα κράτησης δεν είναι λύση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα