Καταδικάστηκε γιατί αποκάλεσε τους χρυσαυγίτες, φασίστες

Καταδικάστηκε γιατί αποκάλεσε τους χρυσαυγίτες, φασίστες
Συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΚΚΕ στο Σύνταγμα ενάντια στον πόλεμο κατά της Συρίας - Ακολούθησε πορεία στην Αμερικανική Πρεσβεία Eurokinissi

Το Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλο για το γεγονός πως αποκάλεσε μέλη της ΧΑ, "νοσταλγούς του Χίτλερ". Έντονη αντίδραση από το ΚΚΕ

Αποκάλεσε τους φασίστες με το όνομά τους και καταδικάστηκε σε χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη! Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος καταδικάστηκε σε χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη και εξύβριση επειδή αποκάλεσε τα μέλη της Χρυσής Αυγής «νοσταλγούς του Χίτλερ και πολιτικούς απογόνους των ντόπιων συνεργατών του που βρομίζουν τον τόπο και δεν έχουν θέση σε εκδηλώσεις για την αντίσταση του λαού κατά των Ναζί».

Το Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλο σε χρηματική αποζημίωση νυν και πρώην βουλευτών της χρυσής αυγής, επειδή υποτίθεται ότι τους εξύβρισε και τους έβλαψε ηθικά.

Παρά τις αποκαλύψεις για το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, τις φωτογραφίες των στελεχών της με φόντο τους αγκυλωτούς σταυρούς, τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, αλλά και το κρυφό καταστατικό της, παρά τα Τάγματα Εφόδου και τη δράση τους που οδήγησαν στη δολοφονία Φύσσα και Λουκμάν και φυσικά τα λόγια και τις πράξεις των χρυσαυγιτών, ένα δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε ότι είναι αξιόποινη πράξη να τους λέει κανείς «νοσταλγούς του Χίτλερ»!

Και μάλιστα σε μια στιγμή που η δίκη σε βάρος της ΧΑ ως εγκληματικής συμμορίας πάει καλά μεν, οι φασιστικές ομάδες δε έχουν αρχίσει να ξαναπαίρνουν αέρα σε διάφορα σημεία της χώρας. Πολύ δε μάλλον, που αποτελεί πολιτική των χρυσαυγιτών να σέρνουν στα δικαστήρια όσους λένε πράγματα με τα οποία δεν συμφωνούν από πολιτικούς μέχρι δημοσιογράφους, στοχεύοντας στον φόβο και την ταλαιπωρία.

Την απόφαση καταδίκασε το γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ:

«Με απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος καταδικάστηκε σε χρηματική αποζημίωση ενός νυν και δύο πρώην βουλευτών της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, για δήθεν “εξύβριση και ηθική βλάβη” τους, όταν το 2012 σε συνέντευξη Τύπου, ως επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε απάντηση δημοσιογραφικής ερώτησης για την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στις παρελάσεις, για την 28η Οκτωβρίου, δήλωσε ότι “οι νοσταλγοί του Χίτλερ, οι πολιτικοί απόγονοι των ντόπιων συνεργατών του βρωμίζουν τον τόπο και δεν έχουν θέση σε παρελάσεις και εκδηλώσεις που τιμούν την αντίσταση του λαού μας κατά των φασιστών – ναζιστών”.

Το ΚΚΕ εκφράζει έντονη διαμαρτυρία και ανησυχία γι’ αυτή τη δικαστική απόφαση που “φουσκώνει τα πανιά” της εγκληματικής – ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και αποδεικνύει την ανοχή προς τη Χρυσή Αυγή από τμήματα του κρατικού μηχανισμού, την ώρα μάλιστα που εξελίσσεται η δίκη της για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δολοφονίες, ξυλοδαρμούς κλπ. και της δίνει το δικαίωμα να πανηγυρίζει (όπως το έπραξε με την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση κατά του Σ. Ζαριανόπουλου) και να θεωρεί παρόμοιες αποφάσεις σαν νομιμοποίηση της εγκληματικής δράσης της.

Καμιά παρόμοια δικαστική απόφαση, καμιά απειλή και δράση της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να κάμψουν τον αγώνα των κομμουνιστών ενάντια σ’ αυτό το ναζιστικό – εγκληματικό μόρφωμα και στο σύστημα που το γέννησε και το χρησιμοποιεί σαν το μακρύ του χέρι του».

Την απόφαση θα πρέπει να καταδικάσουν και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Σ. Ζαριανόπουλος αποκάλεσε τους χρυσαυγίτες, αυτό που πραγματικά είναι

Τη στήριξη του στον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ εκφράζει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλος, για εξύβριση και ηθική βλάβη επειδή το 2012 είχε αποκαλέσει τους χρυσαυγίτες, αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή νοσταλγούς του Χίτλερ και των πολιτικών απογόνων του, προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Η Χρυσή Αυγή είναι μια νεοναζιστική συμμορία, κάτι που και η ίδια, μέχρι πρότινος, όχι μόνο δεν το έκρυβε αλλά και το διατυμπάνιζε».

«Τέτοιες αποφάσεις», τονίζειι ο ΣΥΡΙΖΑ, «το μόνο που καταφέρνουν αντικειμενικά, είναι να χρησιμοποιούνται από το νεοναζιστικό μόρφωμα, ως φύλο συκής για να καλυφθεί η εγκληματική του δράση, τη στιγμή μάλιστα που η δίκη του, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δολοφονίες και σωρεία κακουργηματικών πράξεων, βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ολόπλευρα τη συμπαράστασή του στον Σ. Ζαριανόπουλο».

Δ. Παπαδημούλης: Απαράδεκτη η καταδίκη ευρωβουλευτή του ΚΚΕ

«Απαράδεκτη η καταδίκη για εξύβριση ευρωβουλευτή του ΚΚΕ για αυστηρές δηλώσεις του κατά της ΧΑ» τονίζει ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημ. Παπαδημούλης, αναφορικά με την απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζουμε στους αρμόδιους για την άστοχη απόφαση του Εφετείου Θεσαλονίκης ότι η ΧΑ διώκεται από την ελληνική δικαιοσύνη για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», συμπληρώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα