Κίνημα Αλλαγής: Με αίσθημα ευθύνης αλλά και κριτική στα ελληνοτουρκικά

Κίνημα Αλλαγής: Με αίσθημα ευθύνης αλλά και κριτική στα ελληνοτουρκικά
Συνάντηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ κκαι επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά με τον επίτροπο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιέρ Μοσκοβισί την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Εurokinissi

Τα εθνικά θέματα, αλλά και τα οργανωτικά του Συνεδρίου αναμένεται να συζητηθούν στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, που συνεδριάζει σήμερα

Η όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και την Κύπρο προκαλεί προβληματισμό στο Κίνημα Αλλαγής, που θα συζητήσει σήμερα για όλα τα εθνικά θέματα σε επίπεδο Πολιτικού Συμβουλίου.

Την ανάγκη να αντιμετωπίσει το Κίνημα Αλλαγής τα ελληνοτουρκικά με αίσθημα ευθύνης, αναμένεται να εισηγηθεί στους Σταύρο Θεοδωράκη, Θανάση Θεοχαρόπουλο, Γιώργο Παπανδρέου και Γιώργο Καμίνη, η πρόεδρος του Φώφη Γεννηματά. Στη συνεδρίαση δεν θα παραστεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, που βρίσκεται στο Μεξικό, σε επίσημη αποστολή του ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Φ. Γεννηματά θα ζητήσει την γενική επιστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, έτσι ώστε η τουρκική προκλητικότητα να βρει ενωμένο τον πολιτικό κόσμο. Άλλωστε, έχει καταστήσει σαφές ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν προσφέρεται σε καμία περίπτωση για μικροπολιτική εκμετάλλευση. Την ίδια στιγμή, αναμένεται να ζητήσει την πλήρη ενεργοποίηση όλων των στελεχών του Κινήματος που συμμετέχουν σε διεθνείς οργανισμούς ώστε να θέσουν προς συζήτηση σε αυτούς το θέμα της Τουρκίας.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα, εκτιμά ότι θα μπορέσουν να συμβάλουν ενεργά τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου με το εγνωσμένο κύρος του στο εξωτερικό (εξακολουθεί να είναι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς), όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ευρωβουλή, αλλά και οι βουλευτές που συμμετέχουν στις κοινοβουλευτικές συνελεύσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης (Βαγγέλης Βενιζέλος) και του ΝΑΤΟ (Ανδρέας Λοβέρδος).

Η στάση ευθύνης από την μεριά της Φ.Γεννηματά, δεν σημαίνει ότι δεν θα ασκήσει και αυστηρή κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς. Άλλωστε, ενδεικτική των προθέσεων της, ήταν η χθεσινή σκληρή τοποθέτηση της, κατά την οποία χαρακτήρισε “μείζον λάθος” το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν απήντησε αμέσως και κατηγορηματικά στην ιταμή -όπως την χαρακτήρισε- τουρκική ανακοίνωση.

Η παραπάνω γραμμή συμφωνήθηκε χθες, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τους Ανδρέα Λοβέρδο, Δημήτρη Τσιόδρα, Τάκη Ιωακειμίδη, Δημήτρη Χατζησωκράτη, Χρήστο Πρωτόππα, Πωλίνα Λάμψα, Μανώλη Όθωνα, Νίκο Μπίστη, Παύλο Χρηστίδη και Βασίλη Κεγκέρογλου, δηλαδή με στελέχη από ολόκληρο το Κίνημα Αλλαγής, υπό τη Φ.Γεννηματά.

Και οργανωτικά

Εκτός από τα εθνικά θέματα, στο τραπέζι του Πολιτικού Συμβουλίου αναμένεται να τεθεί ξανά και το θέμα της εκλογής των συνέδρων εν όψει του επερχόμενου ιδρυτικού Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναμένεται να ζητήσει να σταματήσει η διαδικασία εκλογής από τη βάση των περίπου 2.000 (σε σύνολο 4.000) συνέδρων που είχε συμφωνηθεί στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Ο επικεφαλής του Ποταμιού φέρεται να προκρίνει τη λύση του διορισμού όλων των συνέδρων, έτσι ώστε να υπάρχει αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση όλων των τάσεων και των ομάδων που συμμετέχουν σε αυτό.

Η συγκεκριμένη πάντως πρόταση δύσκολα θα προχωρήσει, αφού η οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου έχει ανακοινώσει ήδη την ημερομηνία (4 Μαρτίου) διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας, απευθύνοντας μάλιστα κάλεσμα σε πολίτες που δεν είχαν λάβει μέρος στην πρόσφατη εσωκομματική ψηφοφορία, να εγγραφούν και να λάβουν μέρος στις προσυνεδριακές διαδικασίες, ανάμεσα στις οποίες φυσικά συγκαταλέγεται και η εκλογή συνέδρων.
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα