Κίνημα Αλλαγής: Μιλά για “ραγιαδισμό” ο Τσίπρας που τα έδωσε όλα στην τρόικα

Κίνημα Αλλαγής: Μιλά για “ραγιαδισμό” ο Τσίπρας που τα έδωσε όλα στην τρόικα
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ (Δευτερη Ημερα)---Ομιλητες--ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟ ΣΗΜΑ // ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε το ΚΙΝΑΛ με αφορμή τα βέλη του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατά όσων υποστήριξαν την προληπτική γραμμή στήριξης και κατά των κυβερνήσεων Γ.Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά- Βενιζέλου

Σε υψηλούς τόνους απάντησε το Κίνημα Αλλαγής στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μίλησε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατά όσων υποστήριξαν την προληπτική γραμμή στήριξης (όπως ο Κώστας Σημίτης) και κυρίως κατά της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

“Μίλησε σήμερα για «ραγιαδισμό», εκείνος που τα έδωσε όλα στην τρόικα. Μίλησε για «καθαρή έξοδο», εκείνος που συμφώνησε νέα επιτροπεία και κόβει συντάξεις. Μίλησε για «σχέδιο ανάπτυξης», εκείνος που μας χρέωσε με 200 δισεκατομμύρια ευρώ. Μίλησε για «παρεμβάσεις από την δικαιοσύνη», εκείνος που έχει συστήσει θύλακες παρακράτους μέσα σε αυτήν. Μίλησε για «παραδημοσιογραφία», εκείνος που καθοδηγεί το πιο άθλιο τμήμα του μαυροκίτρινου τύπου. Το θράσος του κ. Τσίπρα ξεπέρασε σήμερα κάθε όριο. Δεν πείθει πια κανέναν. Γι’ αυτόν δεν υπάρχει «πλοίο, δεν υπάρχει οδός» διαφυγής. Η Ελλάδα όμως μπορεί και θα βρει τον δρόμο της. Με την δύναμη του Ελληνικού λαού”, αναφέρει το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωση του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Τσίπρας μεταξύ άλλων νωρίτερα είπε,προεξοφλώντας την έξοδο από το μνημόνιο σε τέσσερις μήνες: “Μετά από μεγάλες προσπαθειες, δύσκολες και επίπονες διαπραγματεύσεις, περνώντας μέσα από σαράντα κύματα και έχοντας απέναντι μας όχι μόνο μέρος των πιστωτών μας αλλά και το σύνολο του εγχώριου κατεστημένου, καταφέρνουμε να πετύχουμε εκεί που τρείς κυβερνήσεις (αν λάβει κανείς υπόψη του και την κυβέρνηση των τεχνοκρατών που είχε δημιουργηθεί στο ενδιάμεσο) της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ απέτυχαν.”

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση και σε όσους ζητούσαν πιστοληπτική γραμμή στήριξης. “Όλο αυτό το διάστημα δεν ήταν λίγες οι φωνές, πέραν της αντιπολίτευσης και θεσμικών παραγόντων, που μιλούσαν ή ζητούσαν συνέχεια της αυστηρής επιτροπείας και του καταναγκασμού στην άσκηση πολιτικής. Αυτή τη φορά μέσα από έναν μηχανισμό, παρόμοιο του μνημονίου αλλά με άλλο αμπαλάζ. Με το αμπαλάζ της πιστοληπτικής γραμμής. Γιατί λέει το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν είναι ώριμο να ορίσει τις πολιτικές που είναι ορθές για τη χώρα. Και άρα πρέπει να έχουμε διαρκώς τους ξένους τεχνοκράτες για να επιβάλουν το σωστό που εμείς δε μπορούμε να δούμε. Χωρίς βεβαίως να θέλω να υπερτιμήσω τις ικανότητες του πολιτικού μας συστήματος, ωστόσο δε μπορώ να παραβλέψω ότι απόψεις σαν αυτές μοιάζουν να αποτελούν σαν μια πιο εκλεπτυσμένη και πιο σύγχρονη εκδοχή του φαινομένου του ραγιαδισμού”, είπε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα