Κόντρα Μαξίμου- ΝΔ για επενδύσεις: Ιεραπόστολοι, βεδουίνοι και σκι

Κόντρα Μαξίμου- ΝΔ για επενδύσεις: Ιεραπόστολοι, βεδουίνοι και σκι
Στιγμιότυπο μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη Eurokinissi

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνέδριο του ΣΕΒ.

Μέσω non paper κυβερνητικές πηγές εξαπέλυσαν νωρίτερα σήμερα επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ με αφορμή τη δήλωση του στον ΣΕΒ ότι θα φέρει επενδύσεις 100 δισ. Ευρώ, αποκαλώντας τον “ιεραπόστολο των επενδύσεων”.

Ειδικότερα, το Μαξίμου σημείωσε: «Ο ιεραπόστολος των επενδύσεων, κ. Μητσοτάκης, μοιάζει όλο και περισσότερο με τον καθοδηγητή του, κ. Σαμαρά» προσθέτοντας ότι «έφτασε να επαναλάβει το ανέκδοτο του 2014, πως θα φέρει επενδύσεις 100 δισ. ευρώ».

«Η ικανότητά τους να προσελκύσουν επενδύσεις εξάλλου φάνηκε από την απώλεια 25% του ΑΕΠ την περίοδο 2010-2014» προσθέτει, συνεχίζοντας: «Τον ενημερώνουμε ότι το 2017 καταγράφηκε ρεκόρ δεκαετίας στις ξένες άμεσες επενδύσεις».

Και καταλήγει: «Αυτό που δεν διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης είναι εάν τα 100 δισ. επενδύσεις θα έρθουν μέσω της ίδιας offshore που χρηματοδότησε την εταιρία της συζύγου του και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα».

Η απάντηση της ΝΔ

Η απάντηση από πηγές της ΝΔ εν άργησαν να έρθουν. Η ΝΔ σημείωσε ότι “το να παραδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ μαθήματα ανάπτυξης και επενδύσεων στη ΝΔ, μοιάζει σαν ένας βεδουίνος να κάνει διάλεξη για το αλπικό σκι”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα