Κουβέλης: Αν δεν τηρηθεί η συμφωνία, θα τους λέμε FYROΜ

Κουβέλης: Αν δεν τηρηθεί η συμφωνία, θα τους λέμε FYROΜ
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης Eurokinissi

"Το όνομα 'Βόρεια Μακεδονία' είναι της συμφωνίας και είχε τεθεί από την πρώτη μέρα της διαπραγμάτευσης. Πρέπει να τηρηθεί" τόνισε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

“Εκτιμώ ότι θα είναι αυξημένος ο αριθμός των ψήφων σε σχέση με τον αριθμό των βουλευτών που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμώ από τα όσα άκουσα ότι θα υπάρξουν βουλευτές από άλλες δυνάμεις οι οποίοι θα ψηφίσουν τη συμφωνία” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης σχετικά με το αν θα ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο.

“Βλέπω τις δημοσκοπήσεις και τις αξιολογώ και εκτιμώ ότι από τη διαδρομή του χρόνου ότι θα υπάρξει και η συμφιλίωση, αλλά και θα αφομοιωθεί το περιεχόμενο της συμφωνίας. Δεν θα ξεχαστεί, αλλά θα αφομοιωθεί και θα γίνει αντιληπτό και κατανοητό το περιεχόμενο της συμφωνίας. Πρέπει να αναδειχθούν οι όροι και οι αιρέσεις που υπάρχουν μέσα στη συμφωνία” πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι: “Αν δεν τηρηθεί η συμφωνία, θα τους λέμε FYROΜ. Το Βόρεια Μακεδονία είναι της συμφωνίας και είχε τεθεί από την πρώτη μέρα της διαπραγμάτευσης. Πρέπει να τηρηθεί.”

Ερωτώμενος σχετικά με τη σύλληψη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, ανέφερε: “Δεν υπάρχει ανοχή των αστυνομικών προς τον Μπαρμπαρούση. Η υπερβολική ταχύτητα οδήγησε στο να μην γίνει η σύλληψη για να αποφευχθούν ατυχήματα και άσχημες καταστάσεις για την κυκλοφορία που υπήρχε στον οδικό άξονα.”

“Αξιολόγησα ως σημαντικές τις επιδοκιμασίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής -εκτός των όσων είπε ο Μπαρμπαρούσης – σε αυτά που κατέθεσα στον Άρειο Πάγο” συνέχισε και υπογράμμισε ότι θύλακες της ΧΑ δεν υπάρχουν στις ένοπλες δυνάμεις με εξαίρεση “μεμονωμένες τάσεις και φωνές που δεν συνοδεύονται, όμως, από συμπεριφορές που θα δικαιολογούσαν τον φόβο στο να μετεξελιχθούν σε θύλακες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα