Μητσοτάκης για ΔΕΗ: Όχι ιδιωτικοποιήσεις αλά ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης για ΔΕΗ: Όχι ιδιωτικοποιήσεις αλά ΣΥΡΙΖΑ
Ο Κ. Μητσοτάκης στο βήμα της Ολομέλειας Eurokinissi

Φιάσκο χαρακτήρισε την υπόθεση με την αγορά των δύο γαλλικών φρεγατών

Για “εκποίηση” των τριών μονάδων της ΔΕΗ έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη βουλή για το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Η κυβέρνηση επιχειρεί –είπε ο πρόεδρος της ΝΔ- βεβιασμένα, χωρίς κανένα σχέδιο για τον ενεργειακό χάρτη της χώρας, χωρίς κανένα πρόγραμμα μετάβασης σε μια εποχή με λιγότερο άνθρακα και το κάνει χωρίς να υπολογίζει το κόστος για τους πολίτες και τους καταναλωτές.

“Η κυβέρνηση υπόσχεται στους αγοραστές λιγνιτικών μονάδων κέρδη αδιαφορώντας για τις τιμές. Χρεώνει την κοινωνία και ζημιώνει τη χώρα. Η κυβέρνηση οδηγεί νομοτελειακά τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος σε αύξηση και υπονομεύει τη ΔΕΗ» τόνισε χαρακτηριστικά και απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτώντας «πως θα ψηφίσουν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που έλεγαν όταν ήταν στην αντιπολίτευση;”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας το 2014 κατακεραύνωνε το σχέδιο ιδιωτικοποίησης για τη «μικρή ΔΕΗ» κάνοντας λόγο για «ξεπούλημα» και «εθνικό έγκλημα που πρέπει να αποτραπεί», ενώ ο κ. Καμμένος μιλούσε για «φυλακή» σε όποιον αποφασίσει την ιδιωτικοποίηση και τόνισε ο κ. Μητσοτάκης «σήμερα εκποιείτε κερδοφόρες μονάδες της ΔΕΗ αφού προηγουμένως έχετε καταδικάσει σε υπολειτουργία την μεγαλύτερη μονάδα στη Μεγαλόπολη. Εκποιείτε με απαράδεκτους όρους και φορτώνετε στην απομείνασα ΔΕΗ το πλεονάζων προσωπικό» και υπογράμμισε λέγοντας προς την κυβέρνηση «Ψεύτες και λαϊκιστές τότε, αδίστακτοι και κυνικοί τώρα , δημαγωγοί για πάντα».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί τον «ακρωτηριασμό» της ΔΕΗ για να κλείσει την τέταρτη αξιολόγηση, ενώ πρόσθεσε «εδώ να είμαστε να δούμε αν θα ισχύσει ότι εξαιρέσατε από την ιδιωτικοποίηση τις υδροηλεκτρικές μονάδες. Για να δούμε τι θα εισπράξετε από τις πωλήσεις των τριών λιγνιτικών εργοστασίων» κάνοντας λόγο για απαξίωση της ΔΕΗ καθώς όπως είπε εκτινάχθηκαν στα 3 δις ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από το 1δις το 2014, ενώ η χρηματιστηριακή αξία της επιχείρησης κατακρημνίζεται.

«Αν είναι να τις κάνετε έτσι καλύτερα να μην κάνετε καθόλου ιδιωτικοποιήσεις. Όχι άλλες ιδιωτικοποιήσεις αλά ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζοντας το σχέδιο 8 αξόνων της ΝΔ για τον ενεργειακό χάρτη της χώρας.

Φιάσκο η υπόθεση με τις γαλλικές φρεγάτες

Για «φιάσκο» έκανε λόγο ο κ. Μητσοτάκης αναφορικά με την υπόθεση της αγοράς των δύο γαλλικών φρεγατών. Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε παράδοξο να οργανώνει ειδική συνέντευξη τύπου ο υπουργός άμυνας για ένα θέμα που δεν θα έπρεπε να συζητάμε δημόσια καθώς συμβαίνει το «πρωτοφανές, άλλα να λέει ο κ. Τσίπρας, άλλα ο κ. Καμμένος και άλλα ο κ. Κουβέλης». 

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο πρωθυπουργός στη συνομιλία του με το κ. Μακρόν χάθηκε στη μετάφραση» είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παίζει παιχνίδια με την άμυνα της χώρας και απειλεί το εθνικό κύρος σε στιγμές έντασης με τους γείτονες, ενώ δοκιμάζει τις σχέσεις της Ελλάδας με τους συμμάχους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα