Μητσοτάκης: Ως πρωθυπουργός θα γίνω ιεραπόστολος για την προσέλκυση επενδύσεων

Μητσοτάκης: Ως πρωθυπουργός θα γίνω ιεραπόστολος για την προσέλκυση επενδύσεων
Ο Πρόεδρος της ΝΔ, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του ΣΕΒ George Vitsaras / SOOC

Η ΝΔ εγγυάται τη μακροχρόνια σταθερότητα για τους επενδυτές είπε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο επενδυτικό συνέδριο του ΣΕΒ. Κόντρα στις επιθυμίες του ΣΥΡΙΖΑ οι όποιες επενδύσεις έχουν γίνει

Έτοιμος να γίνει «ιεραπόστολος» για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο αναπτυξιακό συνέδριο του ΣΕΒ και τονίζοντας ότι σε αντίθεση με την σημερινή κυβέρνηση κόντρα στις επιθυμίες της οποίας έγιναν οι όποιες επενδύσεις, η ΝΔ «εγγυάται τη μακροχρόνια σταθερότητα για τους επενδυτές».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μετεξελιχθεί σε ρεαλιστικό κόμμα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, είναι ένας μηχανισμός με σκοπό την παραμονή στην εξουσία προς ίδιον όφελος που φτιάχνει ένα πελατειακό κράτος» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας για την ανάγκη «ομόθυμης στήριξης ενός εμπροσθοβαρούς μεταρρυθμιστικού πλαισίου χωρίς υπερφορολόγηση και με έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές».

Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε κριτική στη σημερινή πολιτική της κυβέρνησης λέγοντας ότι «δεν είναι διατηρήσιμη πολιτική για μια χώρα τα υπέρογκα πλεονάσματα για να δίνουμε επιδόματα», και πρόσθεσε πως «υποτίθεται ότι η χώρα συζητά για την τυπική λήξη του προγράμματος και για ένα καινούργιο αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο γράφεται στα γραφεία χωρίς καμία διαβούλευση με την αγορά. Αυτό κάτι λέει για το πως βλέπει την αγορά η σημερινή κυβέρνηση».

Για την ανάπτυξη ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «δεν γίνεται με αυτόματα ελατήρια» σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα σήμερα μια φτηνή χώρα, η απώλεια 25% του ΑΕΠ είναι και μια ευκαιρία» για την προσέλκυση επενδύσεων. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για οριζόντια μέτρα στήριξης των επενδύσεων όπως η παροχή κινήτρων φορολογικών, αδειοδοτικών και περιβαλλοντικών, χαρακτήρισε ως εργαλείο αναπτυξιακό μια νέα παρέμβαση στο ασφαλιστικό και τόνισε ότι μπορεί να μειωθεί άμεσα η φορολογία στο 20% και στο 5% για τα μερίσματα.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης ο στόχος για 100 δις ευρώ επενδύσεις μεταφράζεται σε πολύ υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης για τα επόμενα 7 χρόνια και χαρακτήρισε επιβεβλημένο το 4% ρυθμό ανάπτυξης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα