Ν. Κακλαμάνης: Το Σκοπιανό μπορεί να φέρει πρόταση μομφής και εκλογές

Ν. Κακλαμάνης: Το Σκοπιανό μπορεί να φέρει πρόταση μομφής και εκλογές
Ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης Eurokinissi

"Προσκαλούμε και δεν παρακαλούμε το ΚΙΝΑΛ", δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή Παιχνίδια Εξουσίας

Η κατάθεση πρόταση μομφής εξετάζεται από τη ΝΔ σε περίπτωση συμφωνίας για το Σκοπιανό, την οποία δεν θα ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ, αποκάλυψε ο βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Αθήνας, Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” με τον Βασίλη Σκουρή και την Αγγελική Σπανού.

Οι εξελίξεις στο Σκοπιανό μπορεί να φέρουν επίσπευση των εκλογών, εκτίμησε και υποστήριξε ότι στόχος της ΝΔ είναι να κάνει κυβέρνηση αυτοδύναμη. “Ο κ. Μητσοτάκης”, συνέχισε “έχει πει ότι θα απευθύνει πρόσκληση, όχι παράκληση, για συνεργασία σε όμορους χώρους για συγκεκριμένα θέματα όπως η αλλαγή εκλογικού νόμου ή η συνταγματική αναθεώρηση”.  “Αν θέλει η κα Γεννηματά έχει καλώς, αν όχι, ας πάμε σε εκλογές με απλή αναλογική” κατέληξε παραπέμποντας στην κατάσταση αστάθειας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. “Προσκαλούμε και δεν παρακαλούμε” επανέλαβε και κάλεσε το Κίνημα Αλλαγής “να βγάλουν την τελική τους γραμμή, να καταλήξουν κάπου, γιατί βλέπουμε. Παπανδρέου και Ραγκούση να λένε ποτέ με τη ΝΔ. Με τέτοιες απόψεις δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε”.

Ο κ. Κακλαμάνης ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει ρόλο επικεφαλής της επιτροπής της ΝΔ που θα ασχοληθεί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. “Δεν είμαι υπέρ των παλιών κομματικών χρισμάτων που δίνονταν στους υποψήφιους αλλά στους μεγάλους δήμους και στις περιφέρειες η μάχη θα είναι πολιτική” εξήγησε

“Είχα προβλέψει ότι δεν θα γίνει συμφωνία στο Σκοπιανό μέσα στο καλοκαίρι κυρίως λόγω αδιαλλαξίας της ΠΓΔΜ”, θύμισε ο Ν. Κακλαμάνης και πρόσθεσε: “Από τις διθυραμβικές δηλώσεις του κ. Κοτζιά περάσαμε στο κατέβασμα του πήχυ από το Μέγαρο Μαξίμου. Την όποια ουσιαστική ενημέρωση την έχουμε από πλευράς Σκοπίων. Η ολοκλήρωση αυτής της ιστορίας ακόμη και αν το τρέξει ο κ. Ζάεφ δεν πρόκειται να έρθει πριν το τέλος του 2018”.

Σε σχέση με τα συλλαλητήρια ο κ. Κακλαμάνης, ο οποίος είχε πάει στο συλλαλητήριο της Αθήνας, πήρε αποστάσεις από τους διοργανωτές: “Δεν πρέπει να είναι συνεχώς καταγγελτικός ο λόγος έναντι όλου του πολιτικού συστήματος. Δεν με βρίσκουν σύμφωνο τα περί εσχάτης προδοσίας. Δεν έχει τύχη οποιαδήποτε προσπάθεια για δημιουργία ελληνικής “Λέγκας του Βορρά”. Μπορεί κάποιοι να το επιδιώκουν αλλά θα αποτύχουν”. Άφησε, επίσης, ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΝΔ να επαναδιαπραγματευτεί “μια κακή συμφωνία που θα διασφαλίζει “μακεδονική” ταυτότητα”. “Εφόσον περάσει από την ελληνική βουλή που δεν το πιστεύω θα την επαναδιαπραγματευτούμε μετά τις εκλογές” κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα