Νίκος Δένδιας: Δεν είμαι υπέρ των συλλαλητηρίων – Ο Κοτζιάς δεν πρέπει να διχάζει

Νίκος Δένδιας: Δεν είμαι υπέρ των συλλαλητηρίων – Ο Κοτζιάς δεν πρέπει να διχάζει
O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας Eurokinissi

"Δεν είμαι υπέρ των συλλαλητηρίων, η εξωτερική πολίτικη είναι πολύ ευαίσθητο πράγμα για να κρίνεται στις πλατείες. Σέβομαι βεβαίως απολυτά το δικαίωμα του καθενός να διαμαρτύρεται να διαδηλώνει", δήλωσε ο Νίκος Δένδιας στο Ραδιόφωνο 24/7.

“Δεν είμαι υπέρ των συλλαλητηρίων, η εξωτερική πολίτικη είναι πολύ ευαίσθητο πράγμα για να κρίνεται στις πλατείες. Σέβομαι βεβαίως απολυτά το δικαίωμα του καθενός να διαμαρτύρεται να διαδηλώνει , να λέει την άποψη του σε ένα δημόσιο χωρο. Η ΝΔ έχει επιτρέψει στους βουλευτές της να κάνουν ότι νομίζουν να κρίνουν κατά την αντίληψη τους. Υπάρχει μια ‘ομερτά’. Δεν ξέρουμε που βρίσκεται σήμερα η κυβέρνηση. Πρέπει να μας πει που βρισκόμαστε, τι συμφωνία είναι αυτή και ελπίζω να είναι επωφελής για τα εθνικά συμφέροντα. Φοβάμαι βεβαίως για το χειρότερο. Σε μια μικρή κοινωνία ο τοπικός βουλευτής δεν είναι εύκολο να απέχει από τέτοια πράγματα. Υπάρχουν αυτοί που πήγαν στα συλλαλητήρια – υπάρχουν όμως και οι άλλοι μισοί, που δεν πήγαν”, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας, σχολιάζοντας τα συλλαλητήρια που έγιναν για το Σκοπιανό σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 , στην εκπομπή “βρε καλώς τους” με τους Αντώνη Φουρλή και Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

“Εμεις ως παράταξη πάντοτε τοποθετούμαστε με κριτήριο την καλή πίστη. Θα περιμένουμε με μετρημένα λογια , θα δούμε την συμφωνία και αναλόγως θα αποφασίσουμε”, συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός.

Παράλληλα άφησε αιχμές για την στάση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και τις κατηγορίες που εξαπέλυσε για διαπραγμάτευση στο παρελθόν επί της υποθετικής ονομασίας “Μακεδονία – Σκόπια” από προηγούμενες κυβερνήσεις, λέγοντας ότι “το τελευταίο που χρειάζεται να κάνει το ΥΠΕΞ ενώ διαπραγματεύεται είναι να διασπά το εσωτερικό μέτωπο. Αν νομίζει κάποιος ότι κερδίζει έξω , διχάζοντας μέσα , νομίζω δεν είναι η καλή συνταγή για να συνεχίσει ο παρών υπουργός την προσπάθεια του”.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Νίκου Δένδια στο Ραδιόφωνο 24/7.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα