Όλγα Κεφαλογιάννη: Υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια

Όλγα Κεφαλογιάννη: Υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο βήμα της βουλής, κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει και το επίμαχο άρθρο 8, για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια Eurokinissi

Η βουλευτής της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν επιτρέπονται διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού. Υπέρ της διάταξης έχει ταχθεί και η Ντόρα Μπακογιάννη

Θετική γνώμη για τη διάταξη (άρθρο 8) που αναγνωρίζει δικαίωμα αναδοχής παιδιών και σε ομόφυλα ζευγάρια τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης εξέφρασε η Όλγα Κεφαλογιάννη κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Η κυρία Κεφαλογιάννη διασαφήνισε στην Ολομέλεια ότι είναι «απολύτως απαράδεκτη κάθε έννοια διαχωρισμού και διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού». «Πρόοδος σημαίνει να ανοίγεις στην κοινωνία τον δρόμο στο μέλλον με σεβασμό» συμπλήρωσε. Τη στάση της κυρίας Κεφαλογιάννη χαιρέτησε, μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας χαρακτηρίζοντάς την «φάρο» της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται, ότι υπέρ της διάταξης τάχθηκε πρώτη από τη ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη. Η κυρία Μπακογιάννη σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η ΝΔ τάσσεται κατά της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια αλλά έχει ανακοινώσει ότι δεν θα τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για όσους βουλευτές του κόμματος διαφοροποιηθούν στην αυριανή ψηφοφορία και υπερψηφίσουν το άρθρο 8.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα