Οριστικά κάτω από τις 200 ψήφους η απλή αναλογική

Οριστικά κάτω από τις 200 ψήφους η απλή αναλογική

Η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε ότι θα απόσχει της ψηφοφορίας. Δεν ψηφίζουν την κατάργηση του μπόνους η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, και το Ποτάμι.

Απίθανο καθίσταται πια το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές η απλή αναλογική αφού η Χρυσή Αυγή ξεκαθάρισε ότι δεν θα μετάσχει στην ψηφοφορία της Πέμπτης ενώ την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών καταψηφίζει τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Η αριθμητική δεν «βγαίνει» πια για την απλή αναλογική αφού η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε πριν από λίγο στη Βουλή ότι οι 18 βουλευτές της δεν πρόκειται να μετάσχουν στην ονομαστικής ψηφοφορίας της Πέμπτης. Αν προστεθούν μάλιστα στους 75 βουλευτές της ΝΔ, τους 15 του ΠΑΣΟΚ (υπερψηφίζει ο Θ. Θεοχαρόπουλος) τους 10 του Ποταμιού και τους ανεξάρτητους Χάρη Θεοχάρη και Στάθη Παναγούλη που καταψηφίζουν το νομοσχέδιο και την κατάργηση του μπόνους τότε ο αριθμός των βουλευτών που λένε «όχι» στην απλή αναλογική φτάνει τους 120 καθιστώντας αδύνατη κάθε δυνατότητα άμεσης εφαρμογής του νόμου.

Η Χρυσή Αυγή αιτιολόγησε μάλιστα την απόφασή της να απόσχει από την ψηφοφορία λέγοντας ότι δεν επιθυμεί να ταυτιστεί με καμία από τις δύο πλευρές, δηλαδή ούτε με την απλή αναλογική, ούτε με το μπόνους των 50 εδρών. «Δεν θα δεχτούμε να είμαστε ούτε η ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ουρά της ΝΔ» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο χρυσαυγίτης  Γιάννης Λαγός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα