Παυλόπουλος προς Τουρκία: Οι Ευρωπαίοι αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας

Παυλόπουλος προς Τουρκία: Οι Ευρωπαίοι αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος Eurokinissi

Ο μη σεβασμός των συνόρων της ΕΕ συνιστά "ανυπέρβλητο εμπόδιο για την πορεία της ένταξης στην Ένωση", σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή οτυ με τον υπουργό Άμυνας της Δημοκρατίας της Εσθονίας, Juri Luik.

Στη δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε:

“Μιας και μίλησα για σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα το επαναλάβω: Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σύνορα και είναι τα σύνορα των κρατών-μελών όπως καθορίζονται κυριάρχως από αυτά. Τούτο το ορίζουν σαφείς διατάξεις του πρωτογενούς Ευρωπαϊκού Δικαίου. Θα αναφέρω το άρθρο 21 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα άρθρα 67 και 77 της Συνθήκης Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την παράγραφο 3 του Συμφώνου για την Μετανάστευση και Άσυλου. Αυτά τα σύνορα, είμαστε διατεθειμένοι οι Ευρωπαίοι να τα διαφυλάξουμε. Και καθιστούμε σαφές ότι καθορίζονται από το Διεθνές Δίκαιο σαφώς και δεν υπάρχουν αμφισβητήσεις. Ο σεβασμός τους δε, πέραν του ότι είναι ένας σεβασμός τον οποίο εγγυάται η Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να γίνεται αντιληπτός και κατανοητός κι απ’τον καθένα, αλλά κυρίως από τα κράτη τα οποία θέλουν γίνουν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το λέω αυτό για όλους εκείνους που έχουν αυτήν την ιδιότητα του υποψηφίου κράτους-μέλους. Και το λέω ιδίως προς την φίλη και γείτονα Τουρκία, με την οποία θέλουμε να έχουμε πάντοτε τις καλύτερες σχέσεις, ευνοούμε την Ευρωπαϊκή της προοπτική αλλά τούτο προϋποθέτει και ειλικρινή σεβασμό των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρα και της Ελλάδας. Και σε αυτό δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε εκπτώσεις. Ο μη σεβασμός των συνόρων αυτών, καθ’οιονδήποτε τρόπο, συνιστά ανυπέρβλητο εμπόδιο για την πορεία της ένταξης των χωρών αυτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση”. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα