Σημαντικές διμερείς επαφές Τσίπρα στο περιθώριο του ΝΑΤΟ

Σημαντικές διμερείς επαφές Τσίπρα στο περιθώριο του ΝΑΤΟ
Ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο για το μεταναστευτικό στις Βρυξέλλες Eurokinissi

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν προβλέπεται συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ζόραν Ζάεφ. Το βλέμμα στρέφεται στη συνάντηση ή το τετ α τετ που θα έχει με τον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και στο τι θα πει στο περιθώριο της Συνόδου με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σημαντικά τετ α τετ αναμένεται να έχει ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ Τετάρτη και Πέμπτη, αλλά και στο περιθώριο της πρωτοβουλίας της Γερμανίας για τα Βαλκάνια που πραγματοποιείται αύριο Τρίτη στο Λονδίνο και για πρώτη φορά από το 2014 καλείται και η Ελλάδα.

 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η επίσημη συνάντηση ή το τετ α τετ (δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα η μορφή της συνάντησης) που θα έχει στις Βρυξέλλες ο έλληνας πρωθυπουργός με τον τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και τα όσα θα πουν Αλέξης Τσίπρας και Ντόναλντ Τραμπ, με τον αμερικανό Πρόεδρο να στηρίζει τις ελληνικές πρωτοβουλίες στα Βαλκάνια, πρωτίστως τη συμφωνία των Πρεσπών Αθήνας- Σκοπίων. Τετ α τετ, που δεν θα έχουν το χαρακτήρα επίσημης συνάντησης, θα έχει επίσης ο έλληνας πρωθυπουργός με τη γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και άλλους ηγέτες.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι δεν προβλέπεται – «και δεν θα γίνει»- επίσημη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ.

«Ότι είχαν να πουν το είπαν» αναφέρουν χαρακτηριστικά αρμόδιες πηγές στην Αθήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα