Σωκράτης Φάμελλος στο Ραδιόφωνο 24/7: Καλή συγκυρία για επενδύσεις στην ενέργεια

Σωκράτης Φάμελλος στο Ραδιόφωνο 24/7: Καλή συγκυρία για επενδύσεις στην ενέργεια

"Η ένδειξη που έχουμε είναι ότι έχουν περιοριστεί οι πιθανότητες άρνησης" από τους θεσμούς στα αιτήματα της Ελλάδας, δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος

Για τη νέα στάση των θεσμών στις διαπραγματεύσεις , τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και το ενδεχόμενο εθνικής συνενόησης μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος καλεσμένος στην εκπομπή ” Αντίμετρα” με τους Στέφανο Τζανάκη και Γιώργο Μελιγγώνη στο Ραδιόφωνο 24/7 .

« Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε δει πολλές μετατοπίσεις. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μια εκ των προτέρων απόφαση της Γερμανίας. Θέλουμε οι εταίροι να τοποθετούνται συνολικά. Δεν τους έχουμε δώσει εμείς το δικαίωμα να μείνουν σταθερά κάθετοι εναντίον της Ελλάδας. Η ένδειξη που έχουμε είναι ότι έχουν περιοριστεί οι πιθανότητες άρνησης» είπε ο κ. Φάμελλος.

Δεν γνωρίζουμε τι στάση θα κρατήσουν οι φορείς μέχρι το τέλος της διαπραγμάτευσης

«Εμείς ξέρουμε τη δική μας θέση. Δεν γνωρίζουμε τι στάση θα κρατήσουν οι φορείς μέχρι το τέλος της διαπραγμάτευσης. Θυμάμαι τότε την ίδια βδομάδα να εκφράζουν διαφορετικές απόψεις. Έχουμε καταλάβει ότι δεν υπάρχει πια η θεσμικότητα. Τροποποιούνται οι θέσεις τους ανάλογα. Εκτιμούμε πράγματι ότι σε αυτή τη χρονική συγκυρία, (αυτό) μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος. Εμείς λέμε ότι η Ευρώπη πρέπει να λειτουργήσει πολιτικά» πρόσθεσε.

Εθνική συνεννόηση

Σχετικά με τη Νέα Δημοκρατία και τις γραμμές που τηρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος είπε: «Διαπραγματευόμαστε με κομματικά στελέχη και περιμένουμε από τη ΝΔ να πάρει θέση και να ζητήσει τα συμφέροντά της. Η χώρα χρεώθηκε από τις πολιτικές της. Γιατί να μην υποστηρίξουν ελληνικά κόμματα την ελληνική πολιτική; (..) Προφανώς δεν θα έχουν όλοι την ίδια πρόθεση. Περιμένουμε να έχουμε μια σύνθεση στην Ευρώπη. Προς την πλευρά της κοινωνικής δικαιοσύνης ή της νεοφιλελεύθερης λογιστικής; Είναι μια υποχώρηση της ΝΔ μπροστά στο δίκαιο αίτημα της χώρας. το οποίο επέμεινε να μην αναγνωρίζει».

«Η συζήτηση που έγινε για τη δεύτερη αξιολόγηση για εμάς ήταν μια δυνατότητα. Δεν είναι η πρώτη φορά, το ζητήσαμε για τις συντάξεις, εμείς δεν έχουμε αρνηθεί το ενιαίο μέτωπο προς την αξιολόγηση της χώρας. Να περιμένουμε λίγο τις συναντήσεις του πρωθυπουργού και θα προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση» επισήμανε ο κ. Φάμελλος ερωτώμενος για το εάν θα επιδιώξει η κυβέρνηση εθνική συνεννόηση.

Για επενδύσεις και ΑΔΜΗΕ

Για τις επενδύσεις στον χώρο της ενέργειας, ο κ. Φάμελλος ανέφερε: «Υπάρχει μια πολύ καλή συγκυρία. Έχουμε εν εξελίξει συμβόλαια. Υπάρχουν πολύ ελπιδοφόρα κοιτάσματα στην περιοχή της ελληνικής ζώνης. Η εξέλιξη που έχουμε με τη μεγάλη επιτάχυνση του ΤΑΠ και οι συζητήσεις που κάνουμε για τον αγωγό από το Ισραήλ είναι πολύ μεγάλες. Δίνονται σε κεντρικό επίπεδο. Δεν είναι ανάγκη να τα δημοσιεύουμε εκ των προτέρων».

«Κατορθώσαμε να κερδίσουμε ειδικό πόρο για τη χρηματοδότηση τμήματος διασύνδεσης. Δεν είναι εύκολο έργο και απλό. Είναι στον προγραμματισμό μας. Σύντομα θα ανακοινωθεί το 10ετές πρόγραμμα του ΑΔΜΗΕ. Πρόσφατα εγκρίναμε το πρόγραμμα του ΑΔΜΗΕ. Θα δώσω στον κ. Σταθάκη την αρμοδιότητα να τα ανακοινώσει. Μιλάμε για τις μεγάλες υποδομές τα οποία θα παρουσιάσουν την εικόνα μιας τελείως διαφορετικής Ελλάδας» είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα