Στ. Κοντονής: Η ΝΔ καλύπτει ακροδεξιές οργανώσεις

Στ. Κοντονής: Η ΝΔ καλύπτει ακροδεξιές οργανώσεις
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής Eurokinissi

"Πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας και να ελέγξει όσους εμπλέκονται σε αξιόποινες πράξεις και πρέπει η ΝΔ να καταλάβει με ποιους συναγελάζεται" τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Με ανησυχεί ότι περιθωριακές ακροδεξιές ομάδες βρίσκουν κάλυψη από τη Νέα Δημοκρατία» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μιλώντας στην εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας» των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6.

«Πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας και να ελέγξει όσους εμπλέκονται σε αξιόποινες πράξεις και πρέπει η ΝΔ να καταλάβει με ποιους συναγελάζεται» συνέχισε. Κατά τον κ. Κοντονή «αυτός ο κατήφορος θα οδηγήσει κάποια στιγμή στην αυλή της ΝΔ».

Άποψή του είναι ότι «η ΝΔ νομιμοποιεί αυτές τις συμπεριφορές εξαίροντας την κοινωνική αντίδραση στο Μακεδονικό». Πιστεύει επίσης ότι δεν κινδυνεύει η κυβερνητική συνοχή λόγω των διαφωνιών του Π. Καμμένου στο Μακεδονικό, γιατί δεν πρόκειται οι ΑΝΕΛ να άρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση. «Πρέπει να εξοικειωθούμε με την πραγματικότητα των κυβερνήσεων συνεργασίας» σχολίασε. «Απευθύνουμε πρόταση στις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου να συμπράξουν στην έξοδο της χώρας από την κρίση» τόνισε. Και επικαλέστηκε δηλώσεις των ευρωσοσιαλιστών για να ρωτήσει τη Φ. Γεννηματά «αν αντιλαμβάνεται ότι η πολιτική της οικογένεια στην Ευρώπη λέει ότι η χώρα βρίσκεται στο σωστό δρόμο».

Σε σχέση με την αυτοκτονία του εφήβου-θύμα bullying στην Αργυρούπολη, ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι το νομοθετικό πλαίσιο είναι επαρκές: «Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αντί να συζητήσουμε πώς θα το αντιμετωπίσει καλύτερα η εκπαιδευτική κοινότητα, κοιτάζουμε το φεγγάρι και μιλάμε για νέο νομοθετικό πλαίσιο. Αν δούμε κενά, θα συμπληρώσουμε το νόμο. Αν οι εκπαιδευτικοί που έχουν την ευθύνη να παρατηρούν αυτά τα φαινόμενα στα σχολεία μιλούν μόνο για το νομοθετικό πλαίσιο, τότε στραβά αρμενίζουμε. Αν δεν υπάρχει σαφές πλαίσιο λειτουργίας στα σχολεία, με τη συνδρομή και άλλων επιστημόνων, δεν θα βρούμε λύση. Πρέπει να δούμε τι γίνεται στο στάδιο της καταγραφής και της πρόληψης. Είχα πατέρα εκπαιδευτικό. Δεν πιστεύω ότι σε έναν σύλλογο καθηγητών κανείς δεν είχε αντιληφθεί τι συνέβαινε με επιθετικές συμπεριφορές μιας ομάδας. Δεν μπορεί να μην κατάλαβαν τίποτα. Το θεωρώ αδιανόητο».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι αύριο, Τετάρτη, θα δημοσιοποιήσει την απόφασή του σε σχέση με την Μολδαβή της οποίας την έκδοση αποφάσισε ο Άρειος Πάγος παρόλο που έχει  χαρακτηριστεί επίσημα από τις εισαγγελικές αρχές ως θύμα trafficking, ενώ με τις αποκαλύψεις της συνέβαλε στην εξάρθρωση «διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στη σεξουαλική εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών».

Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς αξιωματικούς που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές επεσήμανε: «Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική και να καταλάβει ο Ερντογάν ότι η Τουρκία αποχαρακτηρίζεται ως κράτος δικαίου. Ακόμη οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν γνωρίζουν για ποιο λόγο κατηγορούνται». Ο κ. Κοντονής απέρριψε τις κατηγορίες ότι επέτρεψε την έκδοση Τούρκου δημοσιογράφου στην Τουρκία λέγοντας ότι «δεν είναι στα χέρια μου η υπόθεση του Τούρκου δημοσιογράφου. Έχει υποβάλει αίτηση για χορήγηση πολιτικού ασύλου. Αν του παρασχεθεί δεν τίθεται θέμα έκδοσης. Απορώ με την απόφασή του να κάνει απεργία πείνας. Είναι ακατανόητο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα