Στήριξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για τους δύο στρατιωτικούς ζήτησε ο Τσίπρας: “Όχι σε ακραία ένταση με Ρωσία”

Στήριξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για τους δύο στρατιωτικούς ζήτησε ο Τσίπρας: “Όχι σε ακραία ένταση με Ρωσία”
H ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (PES) ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός μετείχε στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος πριν τη Σύνοδο Κορυφής. Είπε επίσης "όχι" σε ακραία ένταση με τη Ρωσία

Το ζήτημα της συνεχιζόμενης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία έθεσε στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας τη στήριξη και της πολιτικής οικογένειας των Σοσιαλιστών στο ζήτημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ.Τσίπρας τόνισε επίσης ότι η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει την υπόθεση δηλητηρίασης του ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στο Σαλισμπερι, με τρόπο προσεκτικό και υπεύθυνο.

Αποφασιστική καταδίκη του γεγονότος χωρίς όμως να φτάνουμε σε ακραία ένταση με Ρωσία, ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετέχει ως παρατηρητής στις συνόδους του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος , στις οποίες η Φώφη Γεννηματά εκπροσωπεί πλέον το Κίνημα Αλλαγής και μέλος της οικογένειας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα