Τα χαμόγελα Μητσοτάκη- Καραμανλή και το Blitzkrieg του Αυγενάκη

Τα χαμόγελα Μητσοτάκη- Καραμανλή και το Blitzkrieg του Αυγενάκη
Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Τι συζητήθηκε όταν έκλεισαν οι κάμερες στην ΠΕ της ΝΔ. Τι είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, το πηγαδάκι με τον πρώην πρωθυπουργό και η... πολεμική τοποθέτηση του γραμματέα

Οι εκλογές, εθνικές και αυτοδιοικητικές, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης στην πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, όταν έκλεισαν οι κάμερες. Τα φλας των φωτογράφων τράβηξε όμως το πηγαδάκι που είχε στήσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, με τον οποιο συζήτησαν χαμογελαστοί.

Ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λευτέρης Αυγενάκης στην παρέμβαση του τόνισε πως: “Οι επόμενες εκλογές θα είναι ένας «κεραυνοβόλος πόλεμος» όπως λένε στην στρατηγική θεωρία. Κι αυτό διότι έχουμε απέναντί μας έναν αδίστακτο αντίπαλο που λειτουργεί χωρίς κανόνες, χωρίς δεοντολογία, χωρίς ηθική, έναν αποφασισμένο αντίπαλο να μείνει στην εξουσία με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, βανδαλίζοντας τους θεσμούς και υποβαθμίζοντας τη Δημοκρατία. Έναν αδίστακτο αντίπαλο που επιχειρεί συνειδητά να διχάσει την κοινή γνώμη. Που επιχειρεί την όξυνση όσο προχωράμε προς τις εκλογές, και εντείνει την πόλωση.” Ως εκ τούτου και στο πνεύμα της οδηγίας Μητσοτάκη κατά της… θερινής ραστώνης, τόνισε προς τα γαλάζια στελέχη: “Για εμάς δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης.”

Ο κ.Μητσοτάκης παρενέβη στη συνέχεια στη συζήτηση και σχολίασε την παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη για νίκη της ΝΔ σε συνθήκες πλήρους απαξίωσης της ιδεολογικής κυριαρχίας της αριστεράς, λέγοντας πως ο Αλέξης Τσιπρας δεν έχει ιδεολογικά χαρακτηριστικά αλλά είναι ένας “κυνικός λάτρης της εξουσίας” και επαναλαμβάνοντας την εκτίμηση του πως μαζί με τον Πάνο Καμμένο θα κάνουν “ό,τι περνάει από το χέρι τους για να παραμείνουν στην εξουσία”.

Αναφέρθηκε όμως και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Συνεχάρη ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ για την ενιαία γραμμή κατά του Κλεισθένη και προειδοποίησε τα γαλάζια στελέχη να μην προεξοφλήσουν επιλογές που θα γίνουν στις αυτοδιιοικητικές εκλογές και να μην ανοίξουν τα χαρτιά τους από τώρα. Εξάλλου εάν οι εθνικές προηγηθούν των αυτοδιοικητικών, η ΝΔ έχει δηλώσει πως ως κυβέρνηση θα καταργήσει την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση. Επειδή όμως υπάρχει και το σενάριο των τριπλών εκλογών το Μάιο του 2019, είναι πιθανό οι επομενες δημοτικές και περιφερειακές να γίνουν με την απλή αναλογική και επιπλέον η ταυτόχρονης διεξαγωγή εθνικών, αυτοδιοικητικών και ευρωεκλογών θα επηρεάσει και τις πολιτικές επιλογές που θα γίνουν σε επίπεδο προσώπων. Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στη δουλειά που κάνει η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα για τις αυτοδιοικητικές υπό το Νικήτα Κακλαμάνη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα