Την Πέμπτη η μονομαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη για χρέος και μεταμνημονιακή εποχή

Την Πέμπτη η μονομαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη για χρέος και μεταμνημονιακή εποχή
O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης κατά παλαιότερη αναμέτρηση τους στη Βουλή Eurokinissi

Θα διεξαχθεί προ ημερήσιας συζήτηση στη Βουλή βάσει του αιτήματος του κ. Μητσοτάκη. Τελεσίγραφο Βούτση στο Δημήτρη Καμμένο να παραδώσει τη θέση αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ.

Την ερχόμενη Πέμπτη στις 12.00 το μεσημέρι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι πολιτικοί αρχηγοί για τη συμφωνία εξόδου από το Μνημόνιο και διευθέτησης του χρέους, βάσει του σχετικού αιτήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης σε επίπεδο πολιτικό αρχηγών.

Σύμφωνα με την απόφαση της Βουλής η συζήτηση θα ενσωματώνει τόσο τη διαδικασία της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών αλλά και τη διαδικασία της ενημέρωσης της Βουλής από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα αποτελέσματα του Eurogroup. Η πολιτική αντιπαράθεση αναμένεται, πάντως, να μην εξαντληθεί στην οικονομία και να καλύψει όλα τα θέματα της επικαιρότητας όπως είναι η ευρωπαϊκή συμφωνία για το Μεταναστευτικό αλλά και η επίλυση του ονοματολογικού.

Την ίδια ημέρα, πάντως, καλείται να απαντήσει στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος σχετικά με το αν θα παραδώσει ή όχι την θέση αντιπροέδρου η οποία δεν ανήκει στον ίδιο αλλά στους ΑΝΕΛ. Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βύτσης, εξήγησε ότι ο κ. Καμμένος έχει παραδεχθεί και ο ίδιος ότι η θέση αντιπροέδρου δεν του ανήκει αλλά ακόμη δεν έχει προχωρήσει σε παραίτηση. Πάντως, εάν ο κ. Καμμένος αρνηθεί εκ νέου να παραδώσει τη θέση αντιπροέδρου τότε η συμπολίτευση θα καταθέσει εναντίον του πρόταση μομφής η οποία θα έχει «κανονιστικό» χαρακτήρα και δεν θα αφορά τις απόψεις του. Όπως προανήγγειλε ο κ. Βούτσης το όλο ζήτημα θα έχει λήξει μέχρι την άλλη Παρασκευή που ολοκληρώνεται η κοινοβουλευτική σύνοδος και αρχίζουν τα θερινά τμήματα.

Προς κατάθεση το νομοσχέδιο Κλεισθένης

Επισημαίνεται, ότι τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο Κλεισθένης για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα αρχίσει την ερχόμενη Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα, πριν την ολοκλήρωση δηλαδή της κοινοβουλευτικής συνόδου.

Βούτσης: «Αδικήθηκε» η κυρία Παπακώστα

Ο κ. Βούτσης ανακοίνωσε εντωμεταξύ ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημα της ανεξάρτητης βουλευτού Κατερίνας Παπακώστα για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας των 10 ανεξάρτητων βουλευτών καθώς ορισμένοι εξ’ αυτών διαφωνούν. Όμως εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την κριτική που ασκήθηκε στην κυρία Παπακώστα αναφορικά με το συγκεκριμένο αίτημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα