Το ΚΙΝΑΛ θα προχωρήσει με αυτούς που θέλουν

Το ΚΙΝΑΛ θα προχωρήσει με αυτούς που θέλουν
Κίνημα Αλλαγής George Vitsaras / SOOC

Ποιο μήνυμα στέλνει η Γεννηματά ενόψει της πρώτης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος το μεσημέρι. Άνοιγμα στο Ποτάμι για να κατευνασθούν οι ανησυχίες για "πασοκοποίηση". Το ΚΙΝΑΛ προσανατολίζεται στο "ναι" στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

“Τους θέλουμε όλους αλλά θα προχωρήσουμε με αυτούς που θέλουν”. Ενας από τους στενότερους συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς όλα τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής ενόψει της πρώτης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας το μεσημέρι.

Οι ενστάσεις του Στ. Θεοδωράκη και βουλευτών του Ποταμιού όπως ο Σπ. Λυκούδης (σε συνεντεύξεις τους στον ρ/σ 24/7) για ΠΑΣΟΚοποίηση του εγχειρήματος ακούστηκαν δυνατά στην Χαριλάου Τρικούπη όπου κυρίαρχη εκτίμηση είναι ότι υπηρετείται από την ηγεσία η πολυσυλλεκτικότητα και δεν χρειάζονται τεκμήρια αποΠΑΣΟΚοποίησης αλλά συνέπεια στην προσπάθεια ενότητας και ανανέωσης.

Είναι πάντως μια κίνηση καλής θέλησης από την Δημοκρατική Συμπαράταξη προς το Ποτάμι το γεγονός ότι αναμένεται να οριστεί ως γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας θα οριστικοποιηθούν το πλαίσιο για τη συγκρότηση νομαρχιακών και δημοτικών οργανώσεων όπως επίσης οι τομείς πολιτικής δράσης με την πλήρη σύνθεσή τους. Εχουν τηρηθεί με ακρίβεια οι κανόνες της ποσόστωσης ώστε να μην υπάρξουν διαμαρτυρίες για την εκπροσώπηση από τα κόμματα, τις κινήσεις και τις ομάδες που μετέχουν στο νέο πολιτικό φορέα, παρόλο που ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί να είναι όλοι στον ίδιο βαθμό ευχαριστημένοι.

Επίσης, θα ανακοινωθούν προγραμματικές πρωτοβουλίες για την εξειδίκευση των 12+1 σημείων που επικυρώθηκαν στο ιδρυτικό συνέδριο ως βάση διαπραγμάτευσης για τις μετεκλογικές συνεργασίες με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι πρώτες πολιτικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται με συμμετοχή κοινωνικών εταίρων αφορούν την αυτοδιοίκηση, τη δημόσια διοίκηση, τις επενδύσεις και τα εθνικά.

Σε εκκρεμότητα παραμένει η συγκρότηση της επιτροπής ψηφοδελτίων, που είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα γιατί αφορά το πολιτικό μέλλον των πρωταγωνιστών του ΚΙΝ.ΑΛ το οποίο συναρτάται με το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών.

Σε σχέση με το νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι προσανατολίζονται στο “ναι” παρά τις επιμέρους αντιρρήσεις βουλευτών και στελεχών. Ωστόσο, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη σημειώνουν τα εξής: “Παρατηρούμε εμβρόντητοι την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι μια εσωκομματική αναταραχή πέρα από τα συνήθη”. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει και η άποψη ότι μπορεί η τα πράγματα να ξεφύγουν από τον πολιτικό έλεγχο του Μεγάρου Μαξίμου, οπότε το Κίνημα Αλλαγής θα ξανασκεφτεί τη στάση του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα