Το tweet που εξαφάνισε η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα

Το tweet που εξαφάνισε η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα
Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς Eurokinissi

Το tweet της Ρωσικής Πρεσβείας που δημιούργησε μεγάλη ένταση, οι προσπάθειες της Αθήνας για αποκλιμάκωση και τι είχε γίνει στην τελευταία συνάντηση Κοτζιά-Λαβρόφ.

Το επίμαχο tweet της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα το οποίο δημιούργησε επιπλέον προστριβές μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας κατέβηκε δίνοντας έτσι ένα σήμα αποκλιμάκωσης στην ένταση των σχέσεων των δύο χωρών.

Η ανάρτηση με τη δήλωση του Νίκου Κοτζιά (“επιβεβαιώνουμε την πρόσκληση στον ομόλογό μου να έλθει στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο”) έγινε αφορμή για ποικίλες αντιδράσεις, ωστόσο, όπως σημείωναν πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών, η ελληνική πλευρά κατέβαλλε προσπάθειες έτσι ώστε να πέσουν οι τόνοι και να μην επέλεθει σοβαρό πλήγμα στις ελληνορωσικές σχέσεις.

Τονιζόταν επίσης αρμοδίως ότι ο κ.Λαβρόφ είχε ήδη πραγματοποιήσει μια επίσκεψη στην Ελλάδα και για να πραγματοποιήσει νέα επίσκεψη τον Σεπτέμβριο, βάσει των διπλωματικών κανόνων, θα έπρεπε να κάνει μια απαντητική επίσκεψη στη Μόσχα και ο κ.Κοτζιάς.

Κάτι που έκανε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών τον προηγούμενο μήνα. Εκεί, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Νίκος Κοτζιάς κοινοποίησε και επίσημα ότι η Ελλάδα δέχεται την επίσκεψη Λαβρόφ τον Σεπτέμβριο, και, όπως είναι φυσικό, του απηύθυνε δημόσια την πρόσκληση.

Το επίμαχο tweet της ρωσικής πρεσβείας που κατέβηκε από το twitter . Η ανάρτηση δεν υπάρχει ούτε στον λογαριασμό της πρεσβείας στο Facebook.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα