Τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη επισκέπτεται ο Βούτσης

Τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη επισκέπτεται ο Βούτσης
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης Eurokinissi

Ο Πρόεδρος της Βουλής θα μεταβεί στις 17:00 στην Αδριανόπουλη. Βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.

Τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπουλη θα επισκεφθεί το απόγευμα ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης θα μεταβεί στην Ανδριανούπολη στις πέντε το απόγευμα, προκειμένου να δει τους δύο Έλληνες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της πόλης. Ο Πρόεδρος της Βουλής βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για τη Διάσκεψη των Προέδρων Κοινοβουλίων του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής θα ζητήσει την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων που κρατούνται εδώ και δυόμιση μήνες σε τουρκικό έδαφος και θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τις συνθήκες κράτησης τους. Αναμένεται μάλιστα να μεταφέρει στους Έλληνες στρατιωτικούς την ομόθυμη στήριξη του Κοινοβουλίου και να τους διαβεβαιώσει για τις «άοκνες προσπάθειες της Ελλάδας με στόχο την άμεση απελευθέρωσή τους» . Ο κ. Βούτσης βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις οικογένειες των στρατιωτικών στις οποίες έχει εκφράσει τη συμπαράσταση της Βουλής των Ελλήνων στην περιπέτεια των παιδιών τους και την ετοιμότητά της να τους παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.

Με την επίσκεψη αυτή ο κ. Βούτσης γίνεται ο  πρώτος Έλληνας πολιτειακός παράγοντας που μεταβαίνει επισήμως στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Υπενθυμίζεται ότι τους δύο Έλληνες έχει επισκεφθεί και ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης αλλά με την ιδιότητα του Προέδρου της Μικτής κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου-Τουρκίας. Σημειώνεται ότι ο κ. Βούτσης έχει διαμυνήσει ήδη στην Τουρκία με αφορμή την υπόθεση των δύο Ελλήνων «να μην προσφεύγει σε ατραπούς και εναλλακτικές επικινδυνότητας, αλλά να ενισχύει πρακτικά τις δυνάμεις και τις γέφυρες φιλίας».

Αμέσως μετά την επίσκεψη ο κ. Βούτσης αναμένεται να παραχωρήσει και Συνέντευξη Τύπου από την Αδριανούπολη (19:30 με 20.00). Στη συνέχεια θα επιστρέψει οδικώς στην Αλεξανδρούπολη.

Σε συνεννόηση με τον Αλ. Τσίπρα η σημερινή επίσκεψη

Επισημαίνεται ότι η επίσκεψη του κ. Βούτση στους δύο Έλληνες αξιωματικούς γίνεται μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά. Μάλιστα το ΥΠΕΞ απέστειλε ρηματική διακοίνωση προς την Άγκυρα για την επίσκεψη του κ. Βούτση στην Αδριανούπολη. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα