Τσίπρας από Λονδίνο: Η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε χώρα – σταθμό

Τσίπρας από Λονδίνο: Η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε χώρα – σταθμό
Συνάντηση στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου, η οποία κράτησε πάνω από 2 ώρες , είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίρπας στο Λονδίνο Eurokinissi

Ευρεία συζήτηση για τις μεγάλες προοπτικές της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή είχε ο πρωθυπουργός με νέους επιστήμονες, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Λονδίνο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου, με τον Αλέξη Τσίπρα να αναφέρεται σε όσα πρόκειται να πράξει, για να γίνει η χώρα πιο ελκυστική.

«Η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε χώρα-σταθμό για την επιστημονική έρευνα, τις νέες τεχνολογίες, τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τα νέα συνεργατικά εγχειρήματα», τόνισε νωρίτερα ο κ.Τσίπρας, μιλώντας με νέους Έλληνες επιστήμονες και εργαζόμενους στο Λονδίνο, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου, η οποία κράτησε πάνω από 2 ώρες , ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να γνωριστεί και να συζητήσει μαζί τους από κοντά για όσα απασχολούν τους νέους επιστήμονες που εργάζονται στη βρετανική πρωτεύουσα, καθώς επίσης και για όσα έχει σκοπό να πράξει η ελληνική κυβέρνηση την επόμενη περίοδο, προκειμένου η χώρα μας να γίνει πιο ελκυστική.

«Η χώρα μας», σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά τις ίδιες πληροφορίες, «παράγει λαμπρούς νέους επιστήμονες, πολλοί εκ των οποίων διακρίνονται σε ιδιαίτερα απαιτητικούς τομείς της ακαδημαϊκής γνώσης και της αγοράς. Κατά τη συνάντηση έγινε ευρεία συζήτηση για τις μεγάλες προοπτικές της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή, με τον κ. Τσίπρα να συζητά με νέα στελέχη από τον ενεργειακό τομέα, οι οποίοι τόνισαν ότι ο χώρος της ενέργειας στην Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες. Συζήτησαν επίσης και τη γεωπολιτική διάσταση του ζητήματος που έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός συνομίλησε και με νέους Έλληνες από συνεργατικά σχήματα στον τομέα του Software και της πληροφορικής γενικότερα. Συζητήθηκαν ειδικότερα οι τρόποι που θα αξιοποιηθούν ώστε η Ελλάδα να συνεχίζει να παράγει καινοτόμες επιχειρηματικές προσπάθειες, οι οποίες όμως θα μένουν στη χώρα.

Αναφέρθηκαν μέτρα ενίσχυσης και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Γιώργο Χουλιαράκη και Δημήτρη Λιάκο, που τον συνόδευαν, να αναφέρονται στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση στους τομείς της χρηματοδότησης και των κινήτρων για την ενίσχυση των καινοτόμων επιχειρήσεων.

Συζητήθηκαν επίσης σε βάθος οι προοπτικές ανάπτυξης των ελληνικών πανεπιστημίων, καθώς και οι ευκαιρίες περαιτέρω χρηματοδότησής τους, τόσο από ευρωπαϊκούς πόρους όσο και από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Νωρίτερα, για τον ρόλο της Εκκλησίας στη στήριξη της ομογένειας συνομίλησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων & Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριο.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο σημαντικό κοινωνικό έργο της Εκκλησίας στην ελληνική κοινότητα της Μ. Βρετανίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα