Τσίπρας για Σκοπιανό: Τα τελευταία μέτρα είναι πάντα τα πιο δύσκολα

Τσίπρας για Σκοπιανό: Τα τελευταία μέτρα είναι πάντα τα πιο δύσκολα
Andrea Bonetti

Οι σοσιαλιστές ηγέτες πριν τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων επικρότησαν τις προσπάθειες Αθήνας- Σκοπίων να βρεθεί λύση στο ονοματολογικό και ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την πρόοδο αλλά τόνισε ότι μένει απόσταση να διανυθεί

Νέο μήνυμα για το Σκοπιανό έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μέσω twitter μετά την προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που προηγήθηκε της Συνόδου Κορυφής ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων, στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι “οι σοσιαλιστές ηγέτες επικρότησαν τις μέχρι τώρα προσπάθειές μας να βρούμε κοινά αποδεχτή λύση στο ονοματολογικό. Επεσήμαναν πως μόνο προοδευτικοί ηγέτες θα μπορούσαν να το καταφέρουν”. Αναφέρθηκε έτσι τόσο στη στάση της Ελλάδας όσο και σε αυτή του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, που είναι σοσιαλδημοκράτης και φωτογραφία με τον οποίον είχε ανεβάσει νωρίτερα ο κ.Τσίπρας στο twitter.

“Τους ευχαρίστησα, παραδέχτηκα ότι έχουμε κάνει πολλά βήματα προόδου αλλά χρειάζεται ακόμη απόσταση να διανυθεί. Τα τελευταία μέτρα είναι πάντα τα πιο δύσκολα”, πρόσθεσε με νόημα ο πρωθυπουργός.

Αύριο ο κ.Τσίπρας θα συμμετέχει στη Σύνοδο ΕΕ- Δ. Βαλκανίων και στο περιθώριο των εργασιών θα έχει στις 10:15 διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Μετά την προπαρασκευαστική Σύνοδο του ΕΣΚ -στην οποία συμμετέχει και ο κ. Ζάεφ-, ο κ. Τσίπρας θα συμμετέχει στο δείπνο εργασίας των ηγετών των 28 κρατών-μελών της ΕΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα