Τζανακόπουλος: Θα ζητήσουμε και θα λάβουμε ψήφο εμπιστοσύνης αν δεν ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ

Τζανακόπουλος: Θα ζητήσουμε και θα λάβουμε ψήφο εμπιστοσύνης αν δεν ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ. ΔΕΥΤΕΡΑ 30/4/2018. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας από την Βουλή σε περίπτωση που οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίσουν την Συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωσε στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι ο πρωθυπουργός, ο οποίος είναι ο μόνος αρμόδιος να προκαλέσει την διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, εάν κρίνει ότι αυτό είναι χρήσιμο, θα το πράξει. Ακολούθως κι έπειτα από διευκρινιστικές ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών ανέφερε ότι πράγματι “και θα ζητήσουμε και θα λάβουμε ψήφο εμπιστοσύνης εφόσον δεν στηρίξουν την συμφωνία για το Σκοπιανό οι Ανεξάρτητοι Έλληνες”.

Προηγουμένως βεβαίως ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η Συμφωνία θα περάσει από την ελληνική Bουλή με μία διευρυμένη πατριωτική πλειοψηφία. Άσκησε κριτική στο ΚΙΝΑΛ για την στάση του απέναντι στην Συμφωνία, χαιρέτισε τις θέσεις του Ποταμιού και ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να απαντήσει πότε είναι εσωτερικού και πότε εξωτερικού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν θα ζητηθεί αυξημένη πλειοψηφία από την ελληνική βουλή γιατί είναι μία συνθήκη που δεν σχετίζεται με ζητήματα εθνικής κυριαρχίας.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απέρριψε τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έκανε συναλλαγή στο θέμα της ΠΓΔΜ με τους δανειστές για το χρέος και ομοίως καταδίκασε φήμες περί συναλλαγής της κυβέρνησης και στο μεταναστευτικό.

Κατήγγειλε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τον ακροδεξιό εκφυλισμό της ΝΔ κατηγορώντας ευθέως την αξιωματική αντιπολίτευση ότι βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με την Χρυσή Αυγή.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση στο αυριανό Eurogroup  θα εξασφαλίσει μία καλή λύση για το χρέος προσθέτοντας ότι το κείμενο για την μεταμνημονιακή εποπτεία καταδεικνύει ότι θα ισχύσει στην Ελλάδα ό,τι ισχύει και στις άλλες χώρες που βγήκαν από μνημόνια καθώς δεν αναφέρονται πουθενά νέα μέτρα και δεσμεύσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα