Τζαβάρας: Γίνονται επιδεικτικές κινήσεις για να ποινικοποιηθεί η πολιτική ζωή

Τζαβάρας: Γίνονται επιδεικτικές κινήσεις για να ποινικοποιηθεί η πολιτική ζωή
ΑΘΗΝΑ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ// Υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος παρέλαβε ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ: Κωνσταντίνος Τζαβάρας Υφυπουργός: Ιωάννης Ιωαννίδης Υφυπουργός: Θεόδωρος Παπαθεοδώρου (πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου).(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ σχολίασε στο Ραδιόφωνο 24/7 τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης Novartis από την κυβέρνηση, αλλά και από δικαστικούς

“Γίνονται επιδεικτικές κινήσεις από δικαστικούς λειτουργούς και υπουργούς μόνο και μόνο για να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή. Αυτά τα φαινόμενα δεν προδίδουν μια ομαλά λειτουργούσα Δημοκρατία” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, σχολιάζοντας τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης Novartis από την κυβέρνηση, αλλά και από δικαστικούς.

Πρόσθεσε ότι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι υπάρχει προσπάθεια από την κυβέρνηση “να δημιουργηθούν θύλακες στη Δικαιοσύνη οι οποίοι είναι ευάλωτοι σε επηρεασμούς. Αυτό το λέει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε επανειλημμένες ανακοινώσεις και μάλιστα έχει κατηγορηθεί συγκεκριμένο στέλεχος του πρωθυπουργικού γραφείου για απειλή και τρομοκρατία”.

Σημείωσε, παράλληλα, όσον αφορά στον ρόλο της προανακριτικής επιτροπής, ότι “δεν είναι αρμόδια η Βουλή να ασκήσει ποινική δίωξη. Τι εμποδίζει αυτή τη στιγμή τη Δικαιοσύνη να ψάξει λογαριασμούς και τις διαδρομές χρήματος και αν τυχόν αυτές οι διαδρομές συνδέονται με πολιτικά πρόσωπα να ασκήσει ποινική δίωξη”;

Ο κ. Τζαβάρας επεσήμανε, ακόμα, πως το σκάνδαλο Novartis δεν θα έπρεπε να είναι ζήτημα πολίτικης αντιπαράθεσης. “Η διαφθορά δεν αποτελεί περιεχόμενο πολιτικής ιδεολογίας. Και όσοι έχουν υποκύψει στον πειρασμό του να χρησιμοποιήσουν το αξίωμα τους για να αποκομίσουν πλουτισμό προσωπικό, αυτό δεν έχει να κάνει με την ιδεολογία κανενός κόμματος. Φως απόλυτο σε όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Αυτό απαιτεί ο λαός” τόνισε.

Πρόσθεσε ότι θα επαινέσει και θα χειροκροτήσει αν δει ότι πράγματι η επιτροπή θα φτάσει “το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο” γιατί όλοι οι πολίτες και όλοι οι πολιτικοί πρέπει να έχουν πατριωτικό φρόνημα να εξαλείψουν τη διαφθορά από τον δημόσιο βίο.

Όσον αφορά στο ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι η αντιπολίτευση έχει προσπαθήσει να κρατήσει σε χαμηλό επίπεδο τους τόνους “γιατί όλοι αναγνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί στα σπίτια τους. Ένα περιστατικό που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν τυπικό διευθέτησης μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων των συνοριακών των δύο χωρών, τώρα πήρε δυσανάλογες διαστάσεις επειδή έχουν αλλάξει βασικά δεδομένα στις σχέσεις των δύο χωρών”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα