Βουλή: Αποχώρησε το ΚΚΕ καταγγέλλοντας τη συμφωνία αλλά και την πρόταση μομφής

Βουλή: Αποχώρησε το ΚΚΕ καταγγέλλοντας τη συμφωνία αλλά και την πρόταση μομφής
Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας Eurokinissi

Ο Δ. Κουτσούμπας κατήγγειλε ότι η συμφωνία «μπάζει σοβαρά» και περιέχει «το σπέρμα του αλυτρωτισμού». Μίλησε για «περίεργα σχέδια» και στη Θράκη. Χαρακτήρισε την πρόταση μομφής της ΝΔ «βούτυρο στο ψωμί» του Τσίπρα.

Από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας για το ονοματολογικό αποχώρησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ με τον ΓΓ τουκόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα να καταγγέλλει τη συμφωνία Αθήνας – Σκοπίων ως συστατική επιστολή για ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ-ΕΕ και κατηγορώντας τη ΝΔ ότι βάζει «βούτυρο στο ψωμί» της κυβέρνησης.

«Ο ελληνικός λαός θα δώσει τη μομφή του οριστικά και αμετάκλητα, σε όποια κυβέρνηση τον ματώνει, πότε με τα σκληρά μέτρα, είτε τον ματώνει βάζοντάς τον να συμμετέχει σε πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ» είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ και ανακοίνωσε ότι το κόμμα του αποχωρεί για να μη δώσει άλλη νομιμομοποίηση στη διαδικασία. «Η ΚΟ του ΚΚΕ δεν θα πάρει άλλο μέρος σε αυτή την παρωδία, τραγωδία, θέατρο διημέρου για το λαό μας. Αποχωρούμε. Τη δυσπιστία έτσι και αλλιώς την έχετε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Την τελική μομφή θα σας τη δώσει ο λαός με την πάλη του» δήλωσε.

Επανέλαβε, όμως, και την αντίθεση του ΚΚΕ στη συμφωνία λέγοντας ότι το ΚΚΕ «δεν πρόκειται να δώσει πράσινο φως για μια συστατική επιστολή στο ΝΑΤΟ στους μακελάρηδες των λαών». «Η συμφωνία δίνει το πράσινο φως για την ένταση της αποσταθεροποίησης, της ανασφάλειας και των συγκρούσεων στην περιοχή των Βαλκανίων» πρόσθεσε και διερωτήθηκε εάν η κυβέρνηση «ξεφουρνίσει σε λίγο» και περίεργα σχέδια που απεργάζονται κάποιοι για τη Θράκη.

Κατήγγειλε, επίσης, ότι η συμφωνία περιέχει το «σπέρμα του αλυτρωτισμού» καθώς αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. Παράλληλα κατηγόρησε στον Αλέξη Τσίπρα ότι διαστρέβλωσε τις θέσεις Μαρξ και Λένιν για την αυτοδιάθεση των λαών. «Χρειάζεται περίσσιο θράσος να επικαλείται κανείς τον Λένιν που ζητούσε αυτοδιάθεση των λαών από ιμπεριαλιστικά κέντρα. Χρειάζεται θράσος να μπερδεύει κανείς την αυτοδιάθεση των λαών από την καταπίεση κάθε ξένης ή εγχώριας τάξης» είπε.

Πάντως επιτέθηκε και στη ΝΔ χαρακτηρίζοντας την πρόταση μομφής του κ. Μητσοτάκη «βούτυρο στο ψωμί» του κ. Τσίπρα γιατί «συμβάλλει στον αποπροσανατολισμό από το πραγματικό πρόβλημα της επικείμενης συμφωνίας» που είναι σύμφωνα με τον Περισσό η ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Χαρακτήρισε δε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «yesmen του ΝΑΤΟ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα