“Ναυάγησαν” τα ερωτηματολόγια… Μπαλαούρα

“Ναυάγησαν” τα ερωτηματολόγια… Μπαλαούρα
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Αντιδράσεις από Φλαμπουράρη, Βούτση, Μπαλτά, Φίλη και άλλα στελέχη. Διαμαρτυρία στελεχών και γιατί η απόφαση για μεταφορά των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση δεν συζητήθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο.

«Ναυάγησε» τελικά η «επιχείρηση- βαθμολόγηση» των μελών της κυβέρνησης από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση το ερωτηματολόγιο… Μπαλαούρα.

Μεγάλο μέρος των μελών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να συμπληρώσει το σχετικό ερωτηματολόγιο, εκτιμώντας πως στην πράξη υποκαθιστά τη σωστή συλλογική λειτουργία της κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Οι μεγαλύτερες αντιδράσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες, προήλθε από υπουργούς όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, από παλαιά στελέχη όπως ο πρώην υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς, από βουλευτές της «Κίνησης των 53» αλλά και από τον Νίκο Φίλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλες διαμαρτυρίες υπήρχαν στο παρασκήνιο και για την απόφαση μεταφοράς της ημερομηνίας των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών από  τα μέσα Οκτωβρίου του 2019 στον Μάιο του 2019, ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές. Στελέχη του κόμματος εμφανίστηκαν ενοχλημένα γιατί η σχετική απόφαση δεν συζητήθηκε και δεν ελήφθη στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Σύναξη για τη «νέα τάση»

Χαρακτηριστικό των διεργασιών επίσης που γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πρόσφατα διεξήχθη συνάντηση στελεχών από την «προεδρική τάση», την «Πλατφόρμα 2010» και τους «πασοκογενείς», με στόχο την προγραμματισμένη ενοποίησή τους.

Την εισήγηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έκανε ο  πρώην υπουργός Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα