Κοκκάρι: Το κρυμμένο διαμάντι της Σάμου με τη διπλή παραλία

Κοκκάρι: Το κρυμμένο διαμάντι της Σάμου με τη διπλή παραλία

Απολαύστε μια μαγευτική πτήση πάνω από το Κοκκάρι Σάμου, έναν τόπο πανέμορφο και προικισμένο με ποικιλομορφία τοπίων

Το Κοκκάρι Σάμου είναι ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό, που προσφέρει μια μοναδική ποικιλομορφία τοπίων για τον επισκέπτη του.  Βρίσκεται στις βόρειες ακτές της Σάμου, επάνω στη επαρχιακή οδό Σάμου – Καρλοβασίου και απέχει 10 χλμ. ΒΔ. της πόλης της Σάμου.

Το όνομά του αποδίδεται στην εκτεταμένη καλλιέργεια του κοκκαριού, ενός είδους μικρού κρεμμυδιού.

Μια διπλή παραλία που καταλήγει σε νησάκι, μια πανέμορφη χερσόνησος και τα γραφικά σπίτια του, είναι μόνο λίγα από τα στοιχεία που του χάρισαν το βραβείο του 3ου καλύτερου ευρωπαϊκού προορισμού από τον οργανισμό Best European Destinations.

Το European Best Destinations που εδρεύει στις Βρυξέλλες και στοχεύει στο να προωθήσει τον ευρωπαϊκό τουρισμό και να αναδείξει “γωνιές” της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεχώρισε το Κοκκάρι της Σάμου, ως ένα κρυμμένο διαμάντι της Ευρώπης (hidden gem) και το κατέταξε στην 3η θέση σχετικής λίστας του για το έτος 2016.

Δείτε το drone βίντεο του haanity:

 

Αξίζει να σημειωθεί πως στην κορυφή της λίστας του European Best Destinations για τα “κρυφά διαμάντια” φιγουράρει φέτος η Άσσος της Κεφαλονιάς, το χωριό που είναι χτισμένο αμφιθεατρικά γύρω από την ομώνυμη χερσόνησο, ανάμεσα σε πεύκα και κυπαρίσσια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα