Ελληνοτουρκικά: Δεν ικανοποιούν τους πολίτες κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση

Ελληνοτουρκικά: Δεν ικανοποιούν τους πολίτες κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση
Δεν ικανοποιεί τους πολίτες η στάση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στα Ελληνοτουρκικά Eurokinissi

Τι απάντησαν οι πολίτες στην έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News 24/7, σχετικά με την στάση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στα ελληνοτουρκικά

Δεν φαίνεται πως ικανοποιεί ιδιαίτερα τους πολίτες η στάση της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά στην διαχείριση των Ελληνοτουρκικών θεμάτων.

Όπως προκύπτει από την έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News 24/7, ερωτηθέντες οι πολίτες πώς κρίνουν την στάση και τις ενέργειες της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά θέματα, λιγότεροι από τους μισούς (45,6%) απαντούν πως είναι στην σωστή κατεύθυνση.

Σε λάθος κατεύθυνση στον συγκεκριμένο τομέα θεωρεί πως κινείται η κυβέρνηση το 39,9%.

Μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, ένα πολύ ισχυρό 77,2% στηρίζει την κυβερνητική πολιτική στα Ελληνοτουρκικά, ενώ αρνητικά διάκειται το 13,8%.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εγκρίνουν την στάση της κυβέρνησης σε ποσοστό 26,1%, με το 54,5% να δηλώνει πως η κυβερνητική πολιτική είναι σε λάθος κατεύθυνση.

Χαμηλή πτήση και η αξιωματική αντιπολίτευση

“Στην λάθος κατεύθυνση” κρίνουν πως είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ περισσότεροι από 1 στους 2 ερωτηθέντες (52,2%).  Αντίθετο, υποδιπλάσιο είναι το ποσοστό εκείνων που θεωρούν πως η αξιωματική αντιπολίτευση τηρεί την σωστή στάση στα Ελληνοτουρκικά.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, σε ποσοστό 57,2% εγκρίνουν την στάση της αξιωματική αντιπολίτευσης, ενώ το 21,8% δηλώνει πως διαφωνεί με αυτήν.

Σε ό,τι αφορά στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, το 15,8% θεωρεί πως η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι στην σωστή κατεύθυνση, ενώ το 70,6% πιστεύει πως είναι λάθος.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα