Οι Έλληνες δεν βλέπουν σύντομα έξοδο από το οικονομικό τούνελ

Οι Έλληνες δεν βλέπουν σύντομα έξοδο από το οικονομικό τούνελ

Οικονομική κρίση μεγάλης διάρκειας, περιμένει την επόμενη μέρα του κορονοϊού, ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών, σύμφωνα με έρευνα της aboutpeople για το News 24/7.

Το διαφαινόμενο τέλος της κρίσης του κορονοϊού βρίσκει τους Έλληνες πολίτες από τη μια ανακουφισμένους, που γλυτώσαμε τα χειρότερααπό την άλλη όμως ιδιαίτερα προβληματισμένους για την επόμενη μέρα, σύμφωνα με έρευνα της aboutpeople για το News 24/7

Ο λόγος είναι η ανησυχία για τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού, οι προβλέψεις για ύφεση, λουκέτα και αύξηση της ανεργίας. Το κρυμμένο άγχος για τα εικονομικά λόγω του μεγαλύτερου φόβου για την υγεία, έρχεται πλέον στην επιφάνεια.

Περίπου 3 στους 4 ερωτώμενους αισθάνονται άγχος και φόβο σχετικά με το τι έπεται στην οικονομία. Πιο συγκεκριμένα το 30,4% απάντησε φόβο και το 42,8% άγχος.

Μοιρασμένες είναι οι απόψεις για το πόσο θα διαρκέσει μια πιθανή οικονομική κρίση εξαιτίας της πανδημίας με το 10,4% να πιστεύει 6 μήνες. Ωστόσο είναι μεγάλο το ποσοστό αυτών που θεωρούν ότι η νέα οικονομική κρίση θα διαρκέσει από 1 μέχρι 5 χρόνια (συνολικά .

Συγκεκριμένα το 27,5%, απαντά περίπου έναν χρόνο, το 28,9% περίπου δύο χρόνια και το 26,1% από 2 ως πέντε έτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα