Οι Έλληνες λιγότερο “άνετοι” με άλλες θρησκείες από ό,τι με εθνικότητες

Οι Έλληνες λιγότερο “άνετοι” με άλλες θρησκείες από ό,τι με εθνικότητες
Πιστοί σε λειτουργία στην Μητρόπολη Αθηνών AP

Η εθνικότητα, η θρησκεία και το χρώμα, φαίνεται πως εξακολουθούν αποτελούν διαχωριστικούς φραγμούς για αρκετούς από τους πολίτες, που απάντησαν στην έρευνα της aboutpeople για το "20/20" του NEWS 24/7

Δυσκολότερη φαίνεται πως είναι για τους Έλληνες η αποδοχή ατόμου με διαφορετική θρησκεία, τουλάχιστον συγκριτικά με άτομα διαφορετικού χρώματος ή εθνικότητας, όπως δείχνει η έρευνα της aboutpeople για το “20/20” του NEWS 24/7.

Περίπου επτά στους δέκα(68,4%) απάντησαν ότι δεν θα είχαν ή μάλλον δεν θα είχαν πρόβλημα εάν το παιδί τους παντρευόταν άτομο άλλης εθνικότητας, ενώ το 29% απάντησε πως θα είχε ή μάλλον θα είχε. Το 2,6% των ερωτηθέντων απέφυγε να δώσει απάντηση στην ερώτηση.

Αντίστοιχο είναι το ποσοστό (69,3%) όσων δηλώνουν πως δεν θα είχαν πρόβλημα εάν το παιδί τους παντρευόταν άτομο άλλου χρώματος, ενώ εκείνοι που δηλώνουν ότι θα είχαν πρόβλημα φτάνουν το 28,2% και ένα 2,5% δεν έδωσε απάντηση.

Σε ό,τι αφορά στη θρησκεία, τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν ελαφρώς. Το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι δεν θα είχαν πρόβλημα σε ενδεχόμενο γάμο του παιδιού τους με άτομο άλλης θρησκείας πέφτει στο 54,7%.

Εκείνοι που δηλώνουν πως δεν θα ήθελαν το παιδί τους να παντρευτεί άτομο άλλης θρησκείας, φτάνουν το 42,8%. Σταθερό παραμένει και σε αυτή την περίπτωση το ποσοστό(2,5%)  όσων δεν απάντησαν.

Σημειώνεται ότι ενώ στην διαφορετική εθνικότητα και χρώμα τα ποσοστά των ανδρών που θα είχαν πρόβλημα είναι ψηλότερα από εκείνα των γυναικών, στο θέμα της διαφορετικής θρησκείας ισχύει το αντίθετο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα